Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 316 Ocena: 3678
Dodano: 05.02.2020
Odsłon: 10586
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Fasolę i ciecierzycę odsączyć.
Kiełbasę ponacinać lekko.
Rozgrzać dużą patelnię, podsmażyć kiełbasę z obu stron na rumiano.
W tym czasie jak kiełbasa się smaży posiekać cebule, marchewkę pokroić w kostkę, drobno posiekać czosnek.
Kiełbasę zdjąć z patelni, odłożyć na bok.
Na patelnię wrzucić cebule i marchewkę, smażyć 10 minut, dodać czosnek smażyć kolejne 5 minut.
Dodać passatę pomidorową, szklankę wody i łyżkę przecieru, gotować 5 minut.
Dodać oregano, ocet balsamiczny i miód, doprawić hojnie solą i pieprzem.
Dodać posiekany jarmuż, gotować ok 5 minut aż zmięknie, dodać fasolę i ciecierzycę, wymieszać, przełożyć do naczynia do zapiekania, na wierzchu ułożyć kiełbasę.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec 35 minut.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)