Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i sycące danie na zimę - fasola w sosie pomidorowym z jarmużem zapiekana z dodatkiem kiełbasy
Fasolę i ciecierzycę odsączyć.
Kiełbasę ponacinać lekko.
Rozgrzać dużą patelnię, podsmażyć kiełbasę z obu stron na rumiano.
W tym czasie jak kiełbasa się smaży posiekać cebule, marchewkę pokroić w kostkę, drobno posiekać czosnek.
Kiełbasę zdjąć z patelni, odłożyć na bok.
Na patelnię wrzucić cebule i marchewkę, smażyć 10 minut, dodać czosnek smażyć kolejne 5 minut.
Dodać passatę pomidorową, szklankę wody i łyżkę przecieru, gotować 5 minut.
Dodać oregano, ocet balsamiczny i miód, doprawić hojnie solą i pieprzem.
Dodać posiekany jarmuż, gotować ok 5 minut aż zmięknie, dodać fasolę i ciecierzycę, wymieszać, przełożyć do naczynia do zapiekania, na wierzchu ułożyć kiełbasę.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec 35 minut.
Zapiekanka jest delikatnie pikantna, tłusta i aromatyczna. Bo pieczona fasola...
Odsłon: 242
Obiad w jednym naczyniu. Jest aromatyczny i bardzo smaczny. Polecam.
Odsłon: 5165
Przepis dnia
Zapiekanki to jedno z moich ulubionych dań, bo są świetnym pomysłem na szybki...
Odsłon: 24010
Roladki ze schabu z obłędnym nadzieniem, bo ile można jeść tradycyjne schabow...
Odsłon: 19
Dziś publikuję Bardzo Ważny Przepis – na najprostsze, cienkie naleśniki podst...
Odsłon: 50
Obiad w jednym naczyniu. Jest aromatyczny i bardzo smaczny. Polecam.
Odsłon: 5165
Przepis dnia
Zapiekanki to jedno z moich ulubionych dań, bo są świetnym pomysłem na szybki...
Odsłon: 24010
Roladki ze schabu z obłędnym nadzieniem, bo ile można jeść tradycyjne schabow...
Odsłon: 19
Dziś publikuję Bardzo Ważny Przepis – na najprostsze, cienkie naleśniki podst...
Odsłon: 50
Składniki
Fasolę i ciecierzycę odsączyć. Kiełbasę ponacinać lekko. Rozgrzać dużą patelnię, podsmażyć kiełbasę z obu stron na rumiano.
W tym czasie jak kiełbasa się smaży posiekać cebule, marchewkę pokroić w kostkę, drobno posiekać czosnek. Kiełbasę zdjąć z patelni, odłożyć na bok. Na patelnię wrzucić cebule i marchewkę, smażyć 10 minut, dodać czosnek smażyć kolejne 5 minut.
Dodać passatę pomidorową, szklankę wody i łyżkę przecieru, gotować 5 minut. Dodać oregano, ocet balsamiczny i miód, doprawić hojnie solą i pieprzem. Dodać posiekany jarmuż, gotować ok 5 minut aż zmięknie, dodać fasolę i ciecierzycę, wymieszać, przełożyć do naczynia do zapiekania, na wierzchu ułożyć kiełbasę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec 35 minut.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pieczony filet z żurawiną
Dania główne
Roladki ze śliwką w sosie serowym
Dania główne
Naleśniki podstawowe
Dania główne
Udka zapiekane w majonezie
Pieczony filet z żurawiną
Smaczne danie obiadowe, pokochasz te pieczone piersi kurczaka z żurawiną. Zdr...
Odsłon: 9
Roladki ze śliwką w sosie serowym
Roladki ze schabu z obłędnym nadzieniem, bo ile można jeść tradycyjne schabow...
Odsłon: 19