Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i sycące danie na zimę - fasola w sosie pomidorowym z jarmużem zapiekana z dodatkiem kiełbasy
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9599
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1109
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4443
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 224
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20907
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9599
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1109
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4443
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 224
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20907
Składniki
Fasolę i ciecierzycę odsączyć. Kiełbasę ponacinać lekko. Rozgrzać dużą patelnię, podsmażyć kiełbasę z obu stron na rumiano.
W tym czasie jak kiełbasa się smaży posiekać cebule, marchewkę pokroić w kostkę, drobno posiekać czosnek. Kiełbasę zdjąć z patelni, odłożyć na bok. Na patelnię wrzucić cebule i marchewkę, smażyć 10 minut, dodać czosnek smażyć kolejne 5 minut.
Dodać passatę pomidorową, szklankę wody i łyżkę przecieru, gotować 5 minut. Dodać oregano, ocet balsamiczny i miód, doprawić hojnie solą i pieprzem. Dodać posiekany jarmuż, gotować ok 5 minut aż zmięknie, dodać fasolę i ciecierzycę, wymieszać, przełożyć do naczynia do zapiekania, na wierzchu ułożyć kiełbasę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec 35 minut.