Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na obiad w pół godziny, prosty, szybki i smaczny, dostępny w wersji wegetariańskiej - gdy parówki zastąpimy sojowymi; a nawet wegańskiej - gdy mleko zastąpimy roślinnym. Serdecznie polecam. Proporcje są dla trzech osób.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8539
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3008
Polecam.
Odsłon: 1782
Polecam.
Odsłon: 510
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8539
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3008
Polecam.
Odsłon: 1782
Polecam.
Odsłon: 510
Składniki
Cebulę kroimy w kosteczkę.
Parówki kroimy w plasterki.
Parówki podsmażamy na oliwie, następnie dodajemy do nich cebulkę i jeszcze chwilę razem smażymy.
Następnie wlewamy passatę pomidorową, mieszamy i chwilę wszystko dusimy.
Następnie wlewamy mleko. Mieszamy, chwilkę gotujemy.
Następnie dodajemy odsączoną fasolę z puszki. Mieszamy. Solimy, pieprzymy, mieszamy. Próbujemy, może jeszcze trzeba dosypać soli, pół łyżeczki cukru też trzeba dodać. Chwilę powinno się wszystko lekko pogotować. Na końcu dosypujemy sporo majeranku, mieszamy i gotowe. Smacznego :-)