Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1884
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3840
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3586
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 412
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1884
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3840
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3586
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 412
Składniki
Fasolę namacza się na noc i gotuje w osolonej wodzie przez godzinę z dodatkiem kminku/ kuminu. `czas zależy od gatunku fasoli. Na patelni rumieni się najpierw cebulę, potem mięso pokrojone w kostkę, przesmaża się przyprawy, jak chili i kumin. Na koniec dodaje się passatę i przesmaża. Teraz można dodać fasolę z odrobiną wody z gotowania, ziele i liście. Całość trzeba jeszcze doprawić i pogotować, aż smaki przejdą. Jeśli potrawa ma być bardziej gęsta wystarczy rozgnieść część fasoli widelcem- ładnie zagęści sos.
Smacznego :)