Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1462
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1175
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1314
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 938
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1462
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1175
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1314
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 938
Składniki
Fasolę namacza się na noc i gotuje w osolonej wodzie przez godzinę z dodatkiem kminku/ kuminu. `czas zależy od gatunku fasoli. Na patelni rumieni się najpierw cebulę, potem mięso pokrojone w kostkę, przesmaża się przyprawy, jak chili i kumin. Na koniec dodaje się passatę i przesmaża. Teraz można dodać fasolę z odrobiną wody z gotowania, ziele i liście. Całość trzeba jeszcze doprawić i pogotować, aż smaki przejdą. Jeśli potrawa ma być bardziej gęsta wystarczy rozgnieść część fasoli widelcem- ładnie zagęści sos.
Smacznego :)