Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1414
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 203
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1414
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 203
Składniki
Fasolę namacza się na noc i gotuje w osolonej wodzie przez godzinę z dodatkiem kminku/ kuminu. `czas zależy od gatunku fasoli. Na patelni rumieni się najpierw cebulę, potem mięso pokrojone w kostkę, przesmaża się przyprawy, jak chili i kumin. Na koniec dodaje się passatę i przesmaża. Teraz można dodać fasolę z odrobiną wody z gotowania, ziele i liście. Całość trzeba jeszcze doprawić i pogotować, aż smaki przejdą. Jeśli potrawa ma być bardziej gęsta wystarczy rozgnieść część fasoli widelcem- ładnie zagęści sos.
Smacznego :)