Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34907
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16794
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34907
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16794
Składniki
Fasolę namacza się na noc i gotuje w osolonej wodzie przez godzinę z dodatkiem kminku/ kuminu. `czas zależy od gatunku fasoli. Na patelni rumieni się najpierw cebulę, potem mięso pokrojone w kostkę, przesmaża się przyprawy, jak chili i kumin. Na koniec dodaje się passatę i przesmaża. Teraz można dodać fasolę z odrobiną wody z gotowania, ziele i liście. Całość trzeba jeszcze doprawić i pogotować, aż smaki przejdą. Jeśli potrawa ma być bardziej gęsta wystarczy rozgnieść część fasoli widelcem- ładnie zagęści sos.
Smacznego :)