Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8071
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 381
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8071
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 381
Składniki
Fasolę namacza się na noc i gotuje w osolonej wodzie przez godzinę z dodatkiem kminku/ kuminu. `czas zależy od gatunku fasoli. Na patelni rumieni się najpierw cebulę, potem mięso pokrojone w kostkę, przesmaża się przyprawy, jak chili i kumin. Na koniec dodaje się passatę i przesmaża. Teraz można dodać fasolę z odrobiną wody z gotowania, ziele i liście. Całość trzeba jeszcze doprawić i pogotować, aż smaki przejdą. Jeśli potrawa ma być bardziej gęsta wystarczy rozgnieść część fasoli widelcem- ładnie zagęści sos.
Smacznego :)