Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukasz alternatywy dla fasolki po bretońsku - to danie z pewnością przypadnie ci do gustu. To bez wątpienia najlepsze połączenie sprawdzonych smaków - fasolki jak do tej po bretońsku, ale podanej z sosem bolońskim. Przekonaj się, jak pyszna jest potrawa.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3240
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 184
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 66
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 96
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3240
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 184
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 66
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 96
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Składniki
Fasolę zalej ciepłą wodą i zostaw na kilka godzin, a najlepiej całą noc. Po tym czasie odsącz ją i zalej świeżą porcją wody. Gotuj do miękkości. Odsącz.
Cebulę posiekaj drobno, a czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Całość zeszklij na rozgrzanym oleju rzepakowym na głębokiej patelni. Jeśli chcesz dodać grzyby, to podsmaż je teraz razem z cebulą, czosnkiem i marchewką.
Dodaj na patelnię ugotowaną fasolę. Zamieszaj. Wlej zawartość puszki pomidorów, dopraw bazylią, oregano, solą i pieprzem. Duś przez około 20 minut. Po tym czasie dodaj koncentrat pomidorowy, aby sos się zagęścił.