Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukasz alternatywy dla fasolki po bretońsku - to danie z pewnością przypadnie ci do gustu. To bez wątpienia najlepsze połączenie sprawdzonych smaków - fasolki jak do tej po bretońsku, ale podanej z sosem bolońskim. Przekonaj się, jak pyszna jest potrawa.
Polecam, pychota.
Odsłon: 718
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4969
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 887
Przepis dnia
Czekoladowe muffiny to klasyka, która nigdy się nie nudzi. Wilgotne i puszyst...
Odsłon: 307
Polecam, pychota.
Odsłon: 718
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4969
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 887
Przepis dnia
Czekoladowe muffiny to klasyka, która nigdy się nie nudzi. Wilgotne i puszyst...
Odsłon: 307
Składniki
Fasolę zalej ciepłą wodą i zostaw na kilka godzin, a najlepiej całą noc. Po tym czasie odsącz ją i zalej świeżą porcją wody. Gotuj do miękkości. Odsącz.
Cebulę posiekaj drobno, a czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Całość zeszklij na rozgrzanym oleju rzepakowym na głębokiej patelni. Jeśli chcesz dodać grzyby, to podsmaż je teraz razem z cebulą, czosnkiem i marchewką.
Dodaj na patelnię ugotowaną fasolę. Zamieszaj. Wlej zawartość puszki pomidorów, dopraw bazylią, oregano, solą i pieprzem. Duś przez około 20 minut. Po tym czasie dodaj koncentrat pomidorowy, aby sos się zagęścił.