Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukasz alternatywy dla fasolki po bretońsku - to danie z pewnością przypadnie ci do gustu. To bez wątpienia najlepsze połączenie sprawdzonych smaków - fasolki jak do tej po bretońsku, ale podanej z sosem bolońskim. Przekonaj się, jak pyszna jest potrawa.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35863
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1253
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1776
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35863
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1253
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1776
        
        
                Składniki
Fasolę zalej ciepłą wodą i zostaw na kilka godzin, a najlepiej całą noc. Po tym czasie odsącz ją i zalej świeżą porcją wody. Gotuj do miękkości. Odsącz.
Cebulę posiekaj drobno, a czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Całość zeszklij na rozgrzanym oleju rzepakowym na głębokiej patelni. Jeśli chcesz dodać grzyby, to podsmaż je teraz razem z cebulą, czosnkiem i marchewką.
Dodaj na patelnię ugotowaną fasolę. Zamieszaj. Wlej zawartość puszki pomidorów, dopraw bazylią, oregano, solą i pieprzem. Duś przez około 20 minut. Po tym czasie dodaj koncentrat pomidorowy, aby sos się zagęścił.