Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie jednogarnkowe dla całej rodziny.Jest idealnym pomysłem na obiad :).
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 122
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 624
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3472
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 711
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4151
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 122
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 624
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3472
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 711
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4151
Składniki
Fasolę zalewamy wodą i odstawiamy najlepiej na noc. Następnie odlewamy wodę, a fasolę przekładamy do garnka,wlewamy wodę,dodajemy listki laurowe,majeranek i gotujemy.Kiedy woda się zgotuje dodajemy koncentrat i dalej gotujemy aż fasolka będzie miękka.Następnie na patelni podsmażamy kiełbasę razem z cebulką smażymy ok.3 min.i dodajemy do fasolki.Później topimy na patelni masło i dodajemy mąkę.Smażymy przez ok.minutę.Na koniec zasmażkę dodajemy do fasolki.Teraz całość gotujemy jeszcze przez kilka minut i nasza fasolka po bretońsku gotowa. Jeżeli fasolka jest za gęsta możemy dodać trochę wody,doprawić .Ja uwielbiam smak wędzonej papryki więc na koniec dodaję ją do mojej fasolki. Najlepiej smakuje z razowym pieczywem :)