Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka po bretońsku
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 93
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 237
Przepis dnia
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 9862
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 93
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 237
Przepis dnia
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 9862
Składniki
- Fasolę wsypać do garnka moczyć w wodzie przez całą noc. - Przed gotowaniem wymienić wodę na nową.Gotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem majeranku. ( czas gotowania 1-1,5h). - Boczek pokroić w kosteczkę podsmażyć na patelni. Przełożyć do garnka z fasolą -podsmażyć cebulę pokrojoną w kosteczkę oraz kiełbasę, którą wcześniej kroimy w kostkę lub paski. - przekładamy do garnka. Kiedy fasola zrobi się miększa dodajemy pokrojone pomidory i całość gotujemy jeszcze przez 15 minut. - Na koniec doprawiamy solą, pieprzem słodką papryką, tymiankiem oraz koncentratem pomidorowym..