Dania główne Przepis na:
5-6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
- Fasolę wsypać do garnka moczyć w wodzie przez całą noc.
- Przed gotowaniem wymienić wodę na nową.Gotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem majeranku. ( czas gotowania 1-1,5h).
- Boczek pokroić w kosteczkę podsmażyć na patelni. Przełożyć do garnka z fasolą
-podsmażyć cebulę pokrojoną w kosteczkę oraz kiełbasę, którą wcześniej kroimy w kostkę lub paski.
- przekładamy do garnka. Kiedy fasola zrobi się miększa dodajemy pokrojone pomidory i całość gotujemy jeszcze przez 15 minut.
- Na koniec doprawiamy solą, pieprzem słodką papryką, tymiankiem oraz koncentratem pomidorowym..
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Akademia 12 kwietnia 2018Zgłoś do usunięcia
Mój tata uwielbia to danie! Z resztą ja też.13 Kto głosował? | Odpowiedz