Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka po bretońsku
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2621
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421742
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2145
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2621
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421742
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2145
Składniki
- Fasolę wsypać do garnka moczyć w wodzie przez całą noc. - Przed gotowaniem wymienić wodę na nową.Gotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem majeranku. ( czas gotowania 1-1,5h). - Boczek pokroić w kosteczkę podsmażyć na patelni. Przełożyć do garnka z fasolą -podsmażyć cebulę pokrojoną w kosteczkę oraz kiełbasę, którą wcześniej kroimy w kostkę lub paski. - przekładamy do garnka. Kiedy fasola zrobi się miększa dodajemy pokrojone pomidory i całość gotujemy jeszcze przez 15 minut. - Na koniec doprawiamy solą, pieprzem słodką papryką, tymiankiem oraz koncentratem pomidorowym..