Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka po bretońsku
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41080
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 436
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 230
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 390
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9338
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41080
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 436
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 230
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 390
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9338
Składniki
- Fasolę wsypać do garnka moczyć w wodzie przez całą noc. - Przed gotowaniem wymienić wodę na nową.Gotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem majeranku. ( czas gotowania 1-1,5h). - Boczek pokroić w kosteczkę podsmażyć na patelni. Przełożyć do garnka z fasolą -podsmażyć cebulę pokrojoną w kosteczkę oraz kiełbasę, którą wcześniej kroimy w kostkę lub paski. - przekładamy do garnka. Kiedy fasola zrobi się miększa dodajemy pokrojone pomidory i całość gotujemy jeszcze przez 15 minut. - Na koniec doprawiamy solą, pieprzem słodką papryką, tymiankiem oraz koncentratem pomidorowym..