Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to sycące, smaczne, rozgrzewające danie, podane z chlebem.
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 588
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 588
Składniki
1 - Do wrzącej nie solonej wody wrzucamy wcześniej wymytą i wymoczoną fasolę, gotujemy do miękkości (ja fasolę gotuję w dwóch wodach, po zagotowaniu wodę zmieniam na świeżą).
2 - Kiełbasę, boczek i marchew kroimy w kostkę 3 - kostki boczku i kiełbasy smażymy na patelni bez tłuszczu.
4 - Gdy fasola robi się lekko miękka dodajemy listki laurowe, zgnieciony pieprz, paprykę, ziele angielskie, marchew, usmażony boczek i kiełbasę i kopiastą łyżkę domowej kostki rosołowej. 5 - Gotujemy do chwili aż fasola będzie miękka i dodajemy garść majeranku i koncentrat pomidorowy. 6 - Gotujemy jeszcze kilka minut próbując smak, w razie potrzeby doprawiamy do smaku. Smacznego !!!