Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 783
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 35
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 316
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 123
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 783
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 35
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 316
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 123
Składniki
Do wrzącej nie solonej wody wrzucamy wcześniej wymytą i wymoczoną fasolę, gotujemy do miękkości. Kiełbasę, boczek i cebulę kroimy w kostkę i smażymy na patelni bez tłuszczu. Gdy fasola zrobi się lekko miękka dodajemy listki laurowe, pieprz ziołowy, paprykę, ziele angielskie, włoszczyznę, usmażony boczek z kiełbasą i cebulą. Dodajemy czosnek i pastę rosołową. Gotujemy do chwili aż fasola będzie całkowicie miękka i dodajemy garść majeranku i przecier pomidorowy. Gotujemy jeszcze kilka minut próbując smak, w razie potrzeby doprawiamy do smaku. Ugotowaną fasolkę podajemy z pieczywem. Smacznego !!!