Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki przepis dzięki fasoli konserwowej i krojonym pomidorom z puszki. W niecałe 30 minut możemy ugotować rewelacyjną fasolkę po bretońsku z dodatkiem kiełbasy i boczku wędzonego
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 152
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 152
Składniki
Fasolę wlewamy wraz z zalewą do garnka, dodajemy ziele angielskie oraz liście laurowe i gotujemy.
Na suchej patelni podsmażamy boczek i dodajemy do fasoli. Na tłuszczu po boczku smażymy kiełbasę pokrojoną w ćwiartki. Kroimy czosnek oraz cebulę na drobna kostkę i dodajemy do kiełbasy. Smażymy wszystko kilka minut i dodajemy do garnka.
Teraz dodajemy pomidory z puszki oraz passatę pomidorową. Całość przyprawiamy pieprzem oraz majerankiem. Gotujemy przez 15 minut od czasu do czasu mieszając. Gotowe… Smacznego!