Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące ogrzewająca fasolka którą wzbogaciłam dodając grzyby suszone, batata i paprykę polecam zrobić dużą porcję bo zniknie szybko.Aromatyczna fasolka którą zjecie z dokładką.
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 386
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4247
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 38582
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 386
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4247
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 38582
Składniki
Fasolę moczę w zimnwj wodzie przez całą noc.Grzyby też zalewam zimną wodą i zostawiam tak na noc. Na drugi dzień odlewam wodę od grzybów i fasoli i gotuję osobno do miękkości a garnkach. Grzyby po odcedzeniu kroję na małe kawałki. Marchewkę i seler obieram, ścieram na tarce jarzynowej. Kiełbasę i boczek kroję w kostkę. Cebule obieram i też kroję, przesmażam na oleju, dodaję boczek i dalej smażę, na końcu dodaję kiełbasę, paprykę pokrojoną, czosnek sprasowany i smażę. Wykładam na talerz. Na tej samej patelni głębokiej smażę marchewkę i seler, wlewam przecier pomidorowy, dodaję pokrojonego batata, fasolę odcedzoną z wody, grzyby, kiełbasę z boczkiem dodaję sól, pieprz, paprykę wędzoną i duszę na wolnym ogniu do miękkości warzyw. Przed podaniem posypuję natką.