Do góry

Dania główne Przepis na:

Fasolka po myśliwsku

Fasolka po myśliwsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3549

Dodano:

Odsłon: 11708

Wszyscy znają fasolkę po bretońsku, nie każdy zna fasolkę po myśliwsku. A szkoda.... bo jest równie pyszna.

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Fasolę zalej wodą, w innym garnku wodą zalej grzyby. Następnego dnia w osobnych naczyniach gotuj do miękkości grzyby i fasolę. Warzywa (marchew, pietruszkę i seler) zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Cebulę pokrój w kostkę. Zeszklij na tłuszczu. Do cebuli dodaj pokrojony w kostkę boczek i kiełbasę (pokrojoną w półplasterki). Dodaj jałowiec. Dołóż warzywa. Duś tak długo, aż warzywa zmiękną. Posyp mąką. Dokładnie wymieszaj. Ugotowaną fasolę odcedź, włóż do garnka. Dodaj grzyby, cebulę z kiełbasą i boczkiem oraz pokrojone w plastry ogórki. Podlej niewielką ilością wody. Dodaj koncentrat i śmietanę. Posól i popieprz do smaku. Dopraw papryką i majerankiem. Duś chwilę. Podawaj ze świeżym pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń