Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszyscy znają fasolkę po bretońsku, nie każdy zna fasolkę po myśliwsku. A szkoda.... bo jest równie pyszna.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1154
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1193
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13270
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1154
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1193
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13270
Składniki
Fasolę zalej wodą, w innym garnku wodą zalej grzyby. Następnego dnia w osobnych naczyniach gotuj do miękkości grzyby i fasolę. Warzywa (marchew, pietruszkę i seler) zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Cebulę pokrój w kostkę. Zeszklij na tłuszczu. Do cebuli dodaj pokrojony w kostkę boczek i kiełbasę (pokrojoną w półplasterki). Dodaj jałowiec. Dołóż warzywa. Duś tak długo, aż warzywa zmiękną. Posyp mąką. Dokładnie wymieszaj. Ugotowaną fasolę odcedź, włóż do garnka. Dodaj grzyby, cebulę z kiełbasą i boczkiem oraz pokrojone w plastry ogórki. Podlej niewielką ilością wody. Dodaj koncentrat i śmietanę. Posól i popieprz do smaku. Dopraw papryką i majerankiem. Duś chwilę. Podawaj ze świeżym pieczywem.