Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam fasolkę szparagową otuloną chrupiącym boczkiem zapiekaną w sosie beszamelowym z dodatkiem startego żółtego sera.
żaroodporne naczynie, rondel, garnek, patelnia, nóż,
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6088
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9085
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8549
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5886
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6088
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9085
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8549
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5886
Składniki
Z fasolki odcinamy końcówki ,następnie gotujemy w osolonej wodzie około 10 - 15 minut, po czym wodę odlewamy. Fasolkę wystudzić. Boczek wędzony pokroić w cienkie plastry. Plastry boczku poukładać na patelni i lekko podpiec. Na podpieczone plastry boczku nakładać po 4 -5 sztuk ugotowanej fasolki, zwinąć i układać w naczyniu żaroodpornym, zalać sosem beszamelowym, posypać startym żółtym serem i zapiekać około 30 minut w średnio nagrzanym piekarniku. Pod koniec pieczenia włączyć termo obieg. Smacznego. Sos beszamelowy; W rondelku roztopić masło , dodać mąkę, i przez chwilę aż powstanie zasmażka. Powoli dodawać mleko, ciągle mieszając aby nie powstały grudki. Gotować aż sos zgęstnieje. Gdyby jednak się zrobiły grudki wtedy sos przetrzeć przez sito. Do sosu dodać sok z cytryny, gałkę muszkatołową, doprawić do smaku pieprzem i solą a na sam koniec dodać starty na tarce ser. Dokładnie wymieszać do połączenia składników.