Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam fasolkę szparagową otuloną chrupiącym boczkiem zapiekaną w sosie beszamelowym z dodatkiem startego żółtego sera.
żaroodporne naczynie, rondel, garnek, patelnia, nóż,
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117794
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8259
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3069
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1952
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1460
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117794
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8259
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3069
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1952
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1460
Składniki
Z fasolki odcinamy końcówki ,następnie gotujemy w osolonej wodzie około 10 - 15 minut, po czym wodę odlewamy. Fasolkę wystudzić. Boczek wędzony pokroić w cienkie plastry. Plastry boczku poukładać na patelni i lekko podpiec. Na podpieczone plastry boczku nakładać po 4 -5 sztuk ugotowanej fasolki, zwinąć i układać w naczyniu żaroodpornym, zalać sosem beszamelowym, posypać startym żółtym serem i zapiekać około 30 minut w średnio nagrzanym piekarniku. Pod koniec pieczenia włączyć termo obieg. Smacznego. Sos beszamelowy; W rondelku roztopić masło , dodać mąkę, i przez chwilę aż powstanie zasmażka. Powoli dodawać mleko, ciągle mieszając aby nie powstały grudki. Gotować aż sos zgęstnieje. Gdyby jednak się zrobiły grudki wtedy sos przetrzeć przez sito. Do sosu dodać sok z cytryny, gałkę muszkatołową, doprawić do smaku pieprzem i solą a na sam koniec dodać starty na tarce ser. Dokładnie wymieszać do połączenia składników.