Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy smaki orientu, to połączenie sosów i przypraw. No w sumie połączenie wyszło prawie po tajsku, bo lekko kombinacje zrobiliśmy. Kuchnia fusion daje wiele możliwości.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 355
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 378
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 355
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 378
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
Fasolkę oczyszczamy. Ziemniaki kroimy w dużą kostkę. Kalafior dzielimy na różyczki. Kapustę szatkujemy. Seler kroimy w plasterki. Grzyby kroimy w paski. Czosnek kroimy w plasterki. Szalotki kroimy w piórka. Na rozgrzany olej ( palnik na maksimum ) wrzucamy osuszone ziemniaki. Po minucie dodajemy sos sojowy. Chwilę smażymy, dodajemy pozostałe warzywa z grzybami, chwilę smażymy, cały czas mieszamy. Następnie wlewamy wrzątek, dodajemy kolendrę, cukier palmowy i dusimy pod przykryciem 10 min, co jakiś czas mieszamy. Po 10 min dodajemy sos ostrygowy, dokładnie łączymy. Dusimy jeszcze 5 min. W zimnej wodzie rozrabiamy mąkę, dodajemy do dania, zagęszczamy. Zagotowujemy. Podajemy od razu po przygotowaniu.