Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy smaki orientu, to połączenie sosów i przypraw. No w sumie połączenie wyszło prawie po tajsku, bo lekko kombinacje zrobiliśmy. Kuchnia fusion daje wiele możliwości.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 17
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21643
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 17
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21643
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Składniki
Fasolkę oczyszczamy. Ziemniaki kroimy w dużą kostkę. Kalafior dzielimy na różyczki. Kapustę szatkujemy. Seler kroimy w plasterki. Grzyby kroimy w paski. Czosnek kroimy w plasterki. Szalotki kroimy w piórka. Na rozgrzany olej ( palnik na maksimum ) wrzucamy osuszone ziemniaki. Po minucie dodajemy sos sojowy. Chwilę smażymy, dodajemy pozostałe warzywa z grzybami, chwilę smażymy, cały czas mieszamy. Następnie wlewamy wrzątek, dodajemy kolendrę, cukier palmowy i dusimy pod przykryciem 10 min, co jakiś czas mieszamy. Po 10 min dodajemy sos ostrygowy, dokładnie łączymy. Dusimy jeszcze 5 min. W zimnej wodzie rozrabiamy mąkę, dodajemy do dania, zagęszczamy. Zagotowujemy. Podajemy od razu po przygotowaniu.