Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy smaki orientu, to połączenie sosów i przypraw. No w sumie połączenie wyszło prawie po tajsku, bo lekko kombinacje zrobiliśmy. Kuchnia fusion daje wiele możliwości.
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 494
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 602
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5010
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4686
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 929
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8413
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 494
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 602
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5010
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4686
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 929
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8413
Składniki
Fasolkę oczyszczamy. Ziemniaki kroimy w dużą kostkę. Kalafior dzielimy na różyczki. Kapustę szatkujemy. Seler kroimy w plasterki. Grzyby kroimy w paski. Czosnek kroimy w plasterki. Szalotki kroimy w piórka. Na rozgrzany olej ( palnik na maksimum ) wrzucamy osuszone ziemniaki. Po minucie dodajemy sos sojowy. Chwilę smażymy, dodajemy pozostałe warzywa z grzybami, chwilę smażymy, cały czas mieszamy. Następnie wlewamy wrzątek, dodajemy kolendrę, cukier palmowy i dusimy pod przykryciem 10 min, co jakiś czas mieszamy. Po 10 min dodajemy sos ostrygowy, dokładnie łączymy. Dusimy jeszcze 5 min. W zimnej wodzie rozrabiamy mąkę, dodajemy do dania, zagęszczamy. Zagotowujemy. Podajemy od razu po przygotowaniu.