Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy smaki orientu, to połączenie sosów i przypraw. No w sumie połączenie wyszło prawie po tajsku, bo lekko kombinacje zrobiliśmy. Kuchnia fusion daje wiele możliwości.
Fasolkę oczyszczamy.
Ziemniaki kroimy w dużą kostkę.
Kalafior dzielimy na różyczki.
Kapustę szatkujemy.
Seler kroimy w plasterki.
Grzyby kroimy w paski.
Czosnek kroimy w plasterki.
Szalotki kroimy w piórka.
Na rozgrzany olej ( palnik na maksimum ) wrzucamy osuszone ziemniaki. Po minucie dodajemy sos sojowy. Chwilę smażymy, dodajemy pozostałe warzywa z grzybami, chwilę smażymy, cały czas mieszamy. Następnie wlewamy wrzątek, dodajemy kolendrę, cukier palmowy i dusimy pod przykryciem 10 min, co jakiś czas mieszamy. Po 10 min dodajemy sos ostrygowy, dokładnie łączymy. Dusimy jeszcze 5 min.
W zimnej wodzie rozrabiamy mąkę, dodajemy do dania, zagęszczamy. Zagotowujemy.
Podajemy od razu po przygotowaniu.
Może wydać się to dziwne ,może kontrowersyjne ,może zbyt proste połączenie fa...
Odsłon: 2567
pyszny, szybki obiad. puszyste i lekkie racuchy z fasolką :-)
Odsłon: 1772
Lekkie, ale treściwe drugie danie. Fasolka szparagowa i resztki z lodówki (zn...
Odsłon: 3047
Szybkie i smaczne śniadanie gotowe w kilka minut możesz podawać je z różnymi...
Odsłon: 42
Bardzo smaczna kiełbasa kanapkowa. Kiełbasa jest tylko parzona, nie jest wędz...
Odsłon: 59
Pyszny, zdrowy i kolorowy obiad z grilla.
Odsłon: 53
Nie masz pomysłu na obiad, polecam gulasz z pieczarkami w aromatycznym sosie,...
Odsłon: 206
Szaszłyki z łososiem są pyszne i kolorowe. Sos na bazie serka śmietankowego i...
Odsłon: 66
Szybkie i smaczne śniadanie gotowe w kilka minut możesz podawać je z różnymi...
Odsłon: 42
Bardzo smaczna kiełbasa kanapkowa. Kiełbasa jest tylko parzona, nie jest wędz...
Odsłon: 59
Pyszny, zdrowy i kolorowy obiad z grilla.
Odsłon: 53
Nie masz pomysłu na obiad, polecam gulasz z pieczarkami w aromatycznym sosie,...
Odsłon: 206
Szaszłyki z łososiem są pyszne i kolorowe. Sos na bazie serka śmietankowego i...
Odsłon: 66
Składniki
Fasolkę oczyszczamy. Ziemniaki kroimy w dużą kostkę. Kalafior dzielimy na różyczki. Kapustę szatkujemy. Seler kroimy w plasterki. Grzyby kroimy w paski. Czosnek kroimy w plasterki. Szalotki kroimy w piórka. Na rozgrzany olej ( palnik na maksimum ) wrzucamy osuszone ziemniaki. Po minucie dodajemy sos sojowy. Chwilę smażymy, dodajemy pozostałe warzywa z grzybami, chwilę smażymy, cały czas mieszamy. Następnie wlewamy wrzątek, dodajemy kolendrę, cukier palmowy i dusimy pod przykryciem 10 min, co jakiś czas mieszamy. Po 10 min dodajemy sos ostrygowy, dokładnie łączymy. Dusimy jeszcze 5 min. W zimnej wodzie rozrabiamy mąkę, dodajemy do dania, zagęszczamy. Zagotowujemy. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Bryzol ;)
Dania główne
Chłopski garnek z kiełbasą i ziemniakami
Dania główne
Tarta ze szparagami
Dania główne
Lasagne z pieczarkami
Bryzol ;)
Obowiązkowa pozycja na stołówkach pracowniczych i barach w czasach PRLu
Odsłon: 21
Chłopski garnek z kiełbasą i ziemniakami
Pyszny i pożywny obiad ze składników, które zazwyczaj znajdziemy w każdej lod...
Odsłon: 33