Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie moich ulubionych kurek i fasolki szparagowej. Wyszło pyszne danie, które pasuje do potraw z cielęciny i drobiu, ale można potraktować jako samodzielne danie. Wizualnie powinno się użyć fasolki szparagowej zielonej, ale ja takiej w czasie gotowania nie miałem.
Polecam.
Odsłon: 231
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 330
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 573
Polecam.
Odsłon: 231
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 330
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 573
Składniki
Kurki dokładnie oczyściłem, przekroiłem wzdłuż. Strąki fasoli oczyściłem, umyłem, zalałem osoloną wodą, gotowałem ok. 15 minut, fasola powinna być jeszcze jędrna. Odcedziłem, przelałem zimną wodą. Szalotki i czosnek pokroiłem razem z szynką w małą kostkę. Wszystko lekko podsmażyłem na łyżce masła. Dodałem grzyby i pozostałe masło. Dusiłem jeszcze 5 minut. Doprawiłem solą i pieprzem oraz tymiankiem. Mąkę ziemniaczaną rozprowadziłem w łyżce wody, wlałem do potrawy, gotowałem, aż się jarzyna zagęści.