Dania główne Przepis na:
Fasolka szparagowa z mieszanką chińską

Przepisów i artykułów: 2160 Ocena: 48039
Dodano: 31.10.2016
Odsłon: 7853
Składniki
- 200 g fasolki szparagowej
- 2 łyżki oleju
- 50 g ryżu arborio
- 200 ml bulionu warzywnego
- 200 g mrożonej mieszanki chińskiej
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 2 g prażonych alg nori
- sól, pieprz
1-2 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Fasolkę czyścimy, kroimy na mniejsze kawałki. Lekko podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu, dodajemy ryż i zalewamy bulionem (ok. 200 ml). Dodajemy mieszankę chińską, koncentrat i smażymy, cały czas mieszając. Ryż ma być al dente. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy prażonymi algami nori.
Komentarze do przepisu (12)

gonia46 04 listopada 2016Zgłoś do usunięcia
Super! Muszę spróbować :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

izek 02 listopada 2016Zgłoś do usunięcia
Takie pyszne, że aż się uśmiecham do zdjęcia :D Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 02 listopada 2016Zgłoś do usunięcia
moja kochana fasolka w ekstra wydaniu...super:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Bellapi 02 listopada 2016Zgłoś do usunięcia
super :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Jagoda50 01 listopada 2016Zgłoś do usunięcia
To prawda,że najpierw je sie oczami,pysznościowe danie, Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

bellamozzarella 31 października 2016Zgłoś do usunięcia
Ooo fasolka ;-) uwielbiam<3 pycha danie ;-) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz