Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, zdrowe danie obiadowe. Nie tylko raduje podniebienie, również oczy. W zasadzie od tego się zaczyna.
Pyszna świąteczna przekąska
Odsłon: 64
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 60
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 687
Pyszna świąteczna przekąska
Odsłon: 64
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 60
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 687
Składniki
Fasolkę czyścimy, kroimy na mniejsze kawałki. Lekko podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu, dodajemy ryż i zalewamy bulionem (ok. 200 ml). Dodajemy mieszankę chińską, koncentrat i smażymy, cały czas mieszając. Ryż ma być al dente. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy prażonymi algami nori.