Do góry

Dania główne Przepis na:

Fasolka szparagowa z pieczoną papryką

Przepis dnia 2020-07-03
Fasolka szparagowa z pieczoną papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 914 Ocena: 17315

Dodano:

Odsłon: 489

Kuchnia hiszpańska

Składniki

  • 500 g żółtej fasolki szparagowej
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 zielona papryka
  • 2 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Fasolka szparagowa z pieczoną papryką

Przygotowanie

  1. Fasolkę obrałem, umyłem, ugotowałem w osolonej wodzie, odcedziłem.
    Papryki zawinąłem w folię, upiekłem w piekarniku. Zdjąłem skórkę, usunąłem gniazda nasienne, pokroiłem miąższ w cienkie paski. Dodałem do fasolki.
    Czosnek obrałem, pokroiłem w plasterki, przesmażyłem na oliwie. Dodałem do fasolki i papryki. Doprawiłem solą i pieprzem, dokładnie wymieszałem.
    Przed podaniem posypałem drobno posiekaną natką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń