Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-07-2020
Kuchnia hiszpańska
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 172
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 286
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 172
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 286
Składniki
Fasolkę obrałem, umyłem, ugotowałem w osolonej wodzie, odcedziłem. Papryki zawinąłem w folię, upiekłem w piekarniku. Zdjąłem skórkę, usunąłem gniazda nasienne, pokroiłem miąższ w cienkie paski. Dodałem do fasolki. Czosnek obrałem, pokroiłem w plasterki, przesmażyłem na oliwie. Dodałem do fasolki i papryki. Doprawiłem solą i pieprzem, dokładnie wymieszałem. Przed podaniem posypałem drobno posiekaną natką.