Do góry

Dania główne Przepis na:

Fasolka szparagowa z wołowiną i makaronem

Fasolka szparagowa z wołowiną i makaronem

Autor:

Przepisów i artykułów: 955 Ocena: 17936

Dodano:

Odsłon: 1412

Ciekawe połączenie. Nie miałem czerwonej papryki więc dodałem zieloną, którą otrzymałem z domowego ogrodu znajomej.

Składniki

  • 250 g wołowiny
  • 250 g fasolki szparagowej
  • 250 g makaronu udon
  • olej
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 czerwona papryka
  • 2 pomidory
  • Kumin rzymski
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżeczki słodkiej papryki
  • natka pietruszki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Fasolka szparagowa z wołowiną i makaronem

Przygotowanie

  1. Fasolkę umyłem, odciąłem końcówki, ugotowałem.
    Na patelni rozgrzałem olej, włożyłem posiekaną cebulę, czosnek i po chwili pokrojoną w paski wołowinę. Smażyłem do miękkości mięsa. Następnie dodałem pokrojoną oczyszczoną paprykę, pomidory, fasolę i przyprawy. Całość dusiłem ok. 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń