Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną fasolkę w sosie pomidorowym z aromatyczną kiełbasą, przepis jest szybki, tani, a potrawa bardzo smaczna. Dodatkowo pasteryzacja, tyndalizacja aby można było tę fasolkę przechowywać miesiącami i cieszyć się tym fantastycznym smakiem. Polecam serdecznie :-) Zapraszam serdecznie na film z przepisem i nie zapomnijcie subskrybować. Przepis https://youtu.be/LhfilYiW6yM
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19300
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13063
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1709
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232166
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19300
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13063
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1709
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232166
Składniki
Na początku pokroimy kiełbasę, polską w grubsze plasterki, a jałowcową w cieniutkie ćwiarteczki. Już teraz rozgrzewamy mocno patelnię i wlewamy odrobinę oleju, wrzucamy kiełbasę i od czasu do czasu mieszamy aż ładnie się zarumieni. Następnie dorzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, papryczkę chilli i czosnek drobno posiekany, całość mieszamy i w dalszym ciągu podsmażamy aby cebula zmiękła, dorzucamy majeranek, pieprz, sól do smaku, liście laurowe, ziela angielskie, całość mieszamy i podsmażamy 2 minuty. Następnie dolewamy passatę pomidorową, dorzucamy cukier, odcedzoną i przepłukaną w wodzie fasolkę z puszki, całość mieszamy i podgrzewamy do zagotowania, na koniec wlewamy śmietankę, mieszamy, zagotowujemy, ewentualnie dosalamy i fasolka jest gotowa :-) Jeżeli zrobicie więcej fasolki, polecam obejrzeć film z przepisem, tam pasteryzacja i tyndalizacja, aby można było przechowywać ten fantastyczny smak dłuższy czas. Życzę Wszystkim smacznego :-)