Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną fasolkę w sosie pomidorowym z aromatyczną kiełbasą, przepis jest szybki, tani, a potrawa bardzo smaczna. Dodatkowo pasteryzacja, tyndalizacja aby można było tę fasolkę przechowywać miesiącami i cieszyć się tym fantastycznym smakiem. Polecam serdecznie :-) Zapraszam serdecznie na film z przepisem i nie zapomnijcie subskrybować. Przepis https://youtu.be/LhfilYiW6yM
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3918
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19876
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3007
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4192
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3918
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19876
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3007
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4192
Składniki
Na początku pokroimy kiełbasę, polską w grubsze plasterki, a jałowcową w cieniutkie ćwiarteczki. Już teraz rozgrzewamy mocno patelnię i wlewamy odrobinę oleju, wrzucamy kiełbasę i od czasu do czasu mieszamy aż ładnie się zarumieni. Następnie dorzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, papryczkę chilli i czosnek drobno posiekany, całość mieszamy i w dalszym ciągu podsmażamy aby cebula zmiękła, dorzucamy majeranek, pieprz, sól do smaku, liście laurowe, ziela angielskie, całość mieszamy i podsmażamy 2 minuty. Następnie dolewamy passatę pomidorową, dorzucamy cukier, odcedzoną i przepłukaną w wodzie fasolkę z puszki, całość mieszamy i podgrzewamy do zagotowania, na koniec wlewamy śmietankę, mieszamy, zagotowujemy, ewentualnie dosalamy i fasolka jest gotowa :-) Jeżeli zrobicie więcej fasolki, polecam obejrzeć film z przepisem, tam pasteryzacja i tyndalizacja, aby można było przechowywać ten fantastyczny smak dłuższy czas. Życzę Wszystkim smacznego :-)