Do góry

Dania główne Przepis na:

Fasolka z białą kiełbasą

Fasolka z białą kiełbasą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2121 Ocena: 47373

Dodano:

Odsłon: 3598

Co tu pisać? Nic, trzeba po prostu zrobić i już!

Składniki

  • 1 kg świeżej białej fasoli
  • 600 g białej kiełbasy surowej
  • 1 puszka krojonych pomidorów wraz z zalewą
  • 1 szklanka soku pomidorowego
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 łyżeczka czosnku suszonego
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżka smalcu
  • 1 łyżka mąki
  • sól, pieprz
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kiełbasę gotujemy, wykładamy studzimy i kroimy w plasterki.

    W wodzie z gotowania kiełbasy gotujemy fasolkę (do miękkości), w razie potrzeby uzupełniamy płyn.
    Dodajemy pomidory w puszce, sok pomidorowy, przyprawy, czosnek, gotujemy 20 min.
    Na rozgrzanym smalcu smażymy mąkę, wlewamy wywar z fasoli, dokładnie łączymy i dodajemy do całości. Zagotowujemy, do smaku doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń