Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka w sosie pomidorowym z dodatkiem wędliny i kukurydzy to bardzo smaczne i sycące danie jednogarnkowe. Polecam.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7999
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 280
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2169
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 686
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7999
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 280
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2169
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 686
Składniki
Umytą fasolę zalać wodą na całą noc. Następnego dnia zmienić wodę i gotować. Na patelni wytopić pokrojony w kostkę boczek, dodać posiekaną cebulę i czosnek, zeszklić..
Następnie wsypać pokrojoną w pół krążki kiełbasę i podsmażyć.
Do półmiękkiej fasoli dodać podsmażoną wędlinę, i gotować do miękkości.
Na tłuszczu po smażeniu wędliny poddusić koncentrat pomidorowy. Połączyć z fasolą, wymieszać. Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie, osączyć pokroić. Kukurydzę osączyć z zalewy, dodać do fasoli, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, zagotować.