Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka w sosie pomidorowym z dodatkiem wędliny i kukurydzy to bardzo smaczne i sycące danie jednogarnkowe. Polecam.
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 220
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2165
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 70
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 38
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 220
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2165
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 70
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 38
Składniki
Umytą fasolę zalać wodą na całą noc. Następnego dnia zmienić wodę i gotować. Na patelni wytopić pokrojony w kostkę boczek, dodać posiekaną cebulę i czosnek, zeszklić..
Następnie wsypać pokrojoną w pół krążki kiełbasę i podsmażyć.
Do półmiękkiej fasoli dodać podsmażoną wędlinę, i gotować do miękkości.
Na tłuszczu po smażeniu wędliny poddusić koncentrat pomidorowy. Połączyć z fasolą, wymieszać. Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie, osączyć pokroić. Kukurydzę osączyć z zalewy, dodać do fasoli, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, zagotować.