Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, sycąca i rozgrzewająca zupa. W sam raz na jesienne i zimowe dni.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 879
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 514
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 879
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 514
Składniki
Umytą fasolę zagotować i pozostawić przynajmniej na 2 godziny. Następnie ugotować do miękkości
Na rozgrzanym smalcu zrumienić pokrojone w kostkę mięso i posiekaną cebulę. Przełożyć do garnka, wlać 1 szklankę wody, dodać przyprawy i gotować. Po upływie pół godziny dodać pokrojone warzywa, gotować do miękkości.
Mięso połączyć z fasolą. Dodać pokrojoną kiełbasę, koncentrat pomidorowy.
Zagęścić mąką wymieszaną z 2 łyżkami zimnej wody, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem, mieloną papryką i cukrem.
Podawać z pieczywem.