Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, sycąca i rozgrzewająca zupa. W sam raz na jesienne i zimowe dni.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2709
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2709
Składniki
Umytą fasolę zagotować i pozostawić przynajmniej na 2 godziny. Następnie ugotować do miękkości
Na rozgrzanym smalcu zrumienić pokrojone w kostkę mięso i posiekaną cebulę. Przełożyć do garnka, wlać 1 szklankę wody, dodać przyprawy i gotować. Po upływie pół godziny dodać pokrojone warzywa, gotować do miękkości.
Mięso połączyć z fasolą. Dodać pokrojoną kiełbasę, koncentrat pomidorowy.
Zagęścić mąką wymieszaną z 2 łyżkami zimnej wody, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem, mieloną papryką i cukrem.
Podawać z pieczywem.