Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, sycąca i rozgrzewająca zupa. W sam raz na jesienne i zimowe dni.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 924
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4555
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1175
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 924
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4555
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1175
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Składniki
Umytą fasolę zagotować i pozostawić przynajmniej na 2 godziny. Następnie ugotować do miękkości
Na rozgrzanym smalcu zrumienić pokrojone w kostkę mięso i posiekaną cebulę. Przełożyć do garnka, wlać 1 szklankę wody, dodać przyprawy i gotować. Po upływie pół godziny dodać pokrojone warzywa, gotować do miękkości.
Mięso połączyć z fasolą. Dodać pokrojoną kiełbasę, koncentrat pomidorowy.
Zagęścić mąką wymieszaną z 2 łyżkami zimnej wody, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem, mieloną papryką i cukrem.
Podawać z pieczywem.