Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 502 Ocena: 4715
Dodano: 12.02.2019
Odsłon: 17471
1-2 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Fasolę umyć pod bieżącą wodą i zalać na noc zimną wodą.
Następnego dnia wodę zlać, zalać świeżą ( woda powinna sięgać około 5-6 cm ponad poziom ziaren).
Dodać listki i ziele. Gotować do miękkości.
Na klarowanym maśle podsmażyć cebulkę i drobno pokrojoną szynkę.
Połączyć z fasolą. Dodać koncentrat. Doprawić solą, pieprzem, słodką papryką, majerankiem i odrobiną cukru, który "złamie" smak koncentratu.
Na patelni roztopić masło, dodać łyżkę mąki i cały czas mieszając - lekko ją zrumienić. Rozprowadzić wodą i połączyć z fasolką. Zagotować.
Przed podaniem udekorować drobnymi listkami natki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

GILO 08 marca 2019Zgłoś do usunięcia
Tylko czemu nie solimy fasoli podczas jej gotowania?2 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 12 lutego 2019Zgłoś do usunięcia
Taka zupa, to prawdziwa rozkosz, pycha :)3 Kto głosował? | Odpowiedz

pelen_brzuszek 12 lutego 2019Zgłoś do usunięcia
smakowicie :)2 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 12 lutego 2019Zgłoś do usunięcia
Pyszności:)2 Kto głosował? | Odpowiedz