Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie przepadam za kiełbasą i dlatego do fasoli dodaję wędlinę. Dzisiaj resztki domowej szynki. Wyszła bardzo smaczna.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 675
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1454
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458724
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1742
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 675
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1454
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458724
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1742
Składniki
Fasolę umyć pod bieżącą wodą i zalać na noc zimną wodą. Następnego dnia wodę zlać, zalać świeżą ( woda powinna sięgać około 5-6 cm ponad poziom ziaren). Dodać listki i ziele. Gotować do miękkości. Na klarowanym maśle podsmażyć cebulkę i drobno pokrojoną szynkę. Połączyć z fasolą. Dodać koncentrat. Doprawić solą, pieprzem, słodką papryką, majerankiem i odrobiną cukru, który "złamie" smak koncentratu. Na patelni roztopić masło, dodać łyżkę mąki i cały czas mieszając - lekko ją zrumienić. Rozprowadzić wodą i połączyć z fasolką. Zagotować. Przed podaniem udekorować drobnymi listkami natki.