Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie przepadam za kiełbasą i dlatego do fasoli dodaję wędlinę. Dzisiaj resztki domowej szynki. Wyszła bardzo smaczna.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13568
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1553
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14986
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6158
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13568
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1553
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14986
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6158
Składniki
Fasolę umyć pod bieżącą wodą i zalać na noc zimną wodą. Następnego dnia wodę zlać, zalać świeżą ( woda powinna sięgać około 5-6 cm ponad poziom ziaren). Dodać listki i ziele. Gotować do miękkości. Na klarowanym maśle podsmażyć cebulkę i drobno pokrojoną szynkę. Połączyć z fasolą. Dodać koncentrat. Doprawić solą, pieprzem, słodką papryką, majerankiem i odrobiną cukru, który "złamie" smak koncentratu. Na patelni roztopić masło, dodać łyżkę mąki i cały czas mieszając - lekko ją zrumienić. Rozprowadzić wodą i połączyć z fasolką. Zagotować. Przed podaniem udekorować drobnymi listkami natki.