Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie przepadam za kiełbasą i dlatego do fasoli dodaję wędlinę. Dzisiaj resztki domowej szynki. Wyszła bardzo smaczna.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1107
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4751
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1399
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1107
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4751
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1399
Składniki
Fasolę umyć pod bieżącą wodą i zalać na noc zimną wodą. Następnego dnia wodę zlać, zalać świeżą ( woda powinna sięgać około 5-6 cm ponad poziom ziaren). Dodać listki i ziele. Gotować do miękkości. Na klarowanym maśle podsmażyć cebulkę i drobno pokrojoną szynkę. Połączyć z fasolą. Dodać koncentrat. Doprawić solą, pieprzem, słodką papryką, majerankiem i odrobiną cukru, który "złamie" smak koncentratu. Na patelni roztopić masło, dodać łyżkę mąki i cały czas mieszając - lekko ją zrumienić. Rozprowadzić wodą i połączyć z fasolką. Zagotować. Przed podaniem udekorować drobnymi listkami natki.