Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie przepadam za kiełbasą i dlatego do fasoli dodaję wędlinę. Dzisiaj resztki domowej szynki. Wyszła bardzo smaczna.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 819
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8913
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1311
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10527
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4747
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 819
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8913
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1311
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10527
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4747
Składniki
Fasolę umyć pod bieżącą wodą i zalać na noc zimną wodą. Następnego dnia wodę zlać, zalać świeżą ( woda powinna sięgać około 5-6 cm ponad poziom ziaren). Dodać listki i ziele. Gotować do miękkości. Na klarowanym maśle podsmażyć cebulkę i drobno pokrojoną szynkę. Połączyć z fasolą. Dodać koncentrat. Doprawić solą, pieprzem, słodką papryką, majerankiem i odrobiną cukru, który "złamie" smak koncentratu. Na patelni roztopić masło, dodać łyżkę mąki i cały czas mieszając - lekko ją zrumienić. Rozprowadzić wodą i połączyć z fasolką. Zagotować. Przed podaniem udekorować drobnymi listkami natki.