Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Fasolowa na ostro z fenkułem"
Polecam smaczny , prosty do przygotowania krem śmietankowy połączony z serkie...
Odsłon: 5481
Wędzony boczek niesamowicie podbija smak pasztetu
Odsłon: 106
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 90
Polecam smaczny , prosty do przygotowania krem śmietankowy połączony z serkie...
Odsłon: 5481
Wędzony boczek niesamowicie podbija smak pasztetu
Odsłon: 106
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 90
Składniki
Warzywa umyć, oczyścić. Fenkuły pokroić w cienkie półplasterki. Cebulę i czosnek posiekać. Kiełbasę pokroić w plasterki i zrumienić w rondlu bez tłuszczu, dodać cebulę, czosnek, fenkuły, koncentrat, obsmażyć, zalać bulionem, dusić 5 min.
Pomidory naciąć u góry ostrym nożem, zalać wrzątkiem, po minucie obrać. Pokroić, dodać do zupy. Gdy zmiękną, dodać osączoną fasolę. Gotować 15 min na wolnym ogniu.
Listki bazylii opłukać, osuszyć, posiekać (kilka zostawić do dekoracji), dodać do zupy. Doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Zupę nalewać do talerzy, przybrać bazylią.
ok. 40 minut
Idealnie byłoby dodać hiszpańską kiełbasę chorizo (dostępna w supermarketach). Jest pikantna i nadaje mocno paprykowy smak.Źródło: Twoje Imperium