Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Fasolowa na ostro z fenkułem"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 160
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15538
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 160
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15538
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Warzywa umyć, oczyścić. Fenkuły pokroić w cienkie półplasterki. Cebulę i czosnek posiekać. Kiełbasę pokroić w plasterki i zrumienić w rondlu bez tłuszczu, dodać cebulę, czosnek, fenkuły, koncentrat, obsmażyć, zalać bulionem, dusić 5 min.
Pomidory naciąć u góry ostrym nożem, zalać wrzątkiem, po minucie obrać. Pokroić, dodać do zupy. Gdy zmiękną, dodać osączoną fasolę. Gotować 15 min na wolnym ogniu.
Listki bazylii opłukać, osuszyć, posiekać (kilka zostawić do dekoracji), dodać do zupy. Doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Zupę nalewać do talerzy, przybrać bazylią.
ok. 40 minut
Idealnie byłoby dodać hiszpańską kiełbasę chorizo (dostępna w supermarketach). Jest pikantna i nadaje mocno paprykowy smak.Źródło: Twoje Imperium