Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Fasolowa z kapustą"
Szybka i smaczna
Odsłon: 11137
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 122
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2661
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 170
Szybka i smaczna
Odsłon: 11137
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 122
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2661
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 170
Składniki
Fasolę opłucz, zalej przegotowaną wodą, odstaw na noc. Rano odlej wodę, gotuj fasolę 10 minut, znów odlej wodę. Włoszczyznę obierz, umyj. Skrzydło umyj, włóż do garnka z włoszczyzną, fasolą, liściem laurowym i zielem angielskim. Wlej 1,5 l wody, gotuj 40 minut, zdejmując szumowiny.
Cebulę pokrój w kostkę, kapustę poszatkuj, Na rozgrzanym maśle podsmaż cebulę z kapustą i tymiankiem.
Dodaj do zupy cebulę z kapustą i tymiankiem, gotuj 15 minut. Z zupy wyjmij mięso, oddziel je od kości, pokrój, dodaj do zupy. Całość dopraw, dodaj posiekane listki bazylii, chwilę gotuj. Gotową zupę rozlej na talerze, dekoruj natką pietruszki. Podawaj ze świeżą bagietką lub chlebem razowym.Źródło: Dobry Tydzień