Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie faszerowane warzywa? My bardzo, bo można je łatwo, tanio i praktycznie wszystkim nadziać! Szczególnie kiedy cukinia rośnie w ogródku! Więc obiad jest praktycznie na wyciągnięcie ręki! Zapraszam po przepis i filmik na którym pokazałam jak ja przygotować. Więcej przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz kanale YouTube @smacznie_na_talerzu . Zapraszam!
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 869
Bitki ze schabu z ziemniakami i surówką to nasz ulubiony obiad z dzieciństwa...
Odsłon: 1745
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 869
Bitki ze schabu z ziemniakami i surówką to nasz ulubiony obiad z dzieciństwa...
Odsłon: 1745
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 190°C. Cukinię umyj, osusz i przetnij wzdłuż na pół. Wydrąż miąższ za pomocą łyżeczki. Oliwą z oliwek posmaruj cukinię z zewnątrz i wewnątrz. Oprósz solą i pieprzem. Na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce ułóż cukinie. Mięso opłucz w zimnej wodzie, Osusz i usuń zanieczyszczenia. Pokrój w drobną kostkę. Dopraw solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi oraz papryką słodką. Cebulę oraz czosnek drobno posiekaj. Pomidory pokrój na mniejsze części. A niewielkiej ilości masła podsmaż mięso na złoty kolor. Dodaj cebulę, czosnek i pomidory. Całość zalej śmietaną i gotuj do uzyskania gęstego sosu. Gotowym farszem napełnij połówki cukini. Wierzch posyp serem. Zapiekaj ok. 35minut w zależności od piekarnika. Przed podaniem posyp natką pietruszki. Smacznego!