Do góry

Dania główne Przepis na:

Faszerowana cukinia boczniakiem i ryżem.

Faszerowana cukinia boczniakiem i ryżem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 763 Ocena: 14529

Dodano:

Odsłon: 295

Chrupiąca i aromatyczna cukinia,polecam na lekki obiad.

Składniki

  • cukinia okrągła 3 szt.
  • 4 ząbki czosnku
  • ryż brązowy 100g
  • boczniak 300g
  • cebula
  • Natka pietruszki
  • chili 1 szt
  • sól i pieprz
  • tłuszcz do podsmżenia cebulki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę zeszklić,dodać pokrojone boczniaki ,czosnek posiekany i papryczkę chili,wszystko usmażyć.

  2. Dodać ugotowany ryż,natkę oraz środki pokrojone z wydrążonych cukinii.
    Podsmażyć wszystko razem około 7 min.

    Doprawić do smaku solą i pieprzem.

  3. Farszem napełnić cukinie,przykryć uciętym kapelusikiem i dać do piekarnika nagrzanego do 190st.
    Zapiekać około 40min.
    Najlepiej sprawdzać by cukinia była lekko twarda.

  4. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń