Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są to gołąbki z kapusty włoskiej z nadzieniem twarogowo - ryżowym z dodatkiem przypraw i ziół.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 22222
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1059
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4374
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1119
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1280
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4313
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 22222
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1059
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4374
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1119
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1280
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4313
Składniki
PRZYGOTOWANIE FARSZU. 1 - twaróg rozdrabniamy przy pomocy widelca bądź praski do ziemniaków 2 - cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na oleju, 3 - zeszkloną lekko ostudzoną dodajemy do twarogu, 4 - dodajemy żółtka ( białka ubijamy na pianę którą dodajemy jako ostatni składnik farszu) 5 - dodajemy ugotowany ryż oraz przyprawy i zioła do smaku, 6 - wszystko dokładnie mieszamy, Jeżeli farsz będzie za rzadki to dodajemy bułki tartej.
1- kapustę nacinamy przy ,,głąbie" i wkładamy do gorącej wody aby liście łatwiej się oddzielały jedne od drugich, 2- hartujemy je zimną wodą, 3 - ścinamy nożem grube i twarde żyły od strony głąba,
1 - przy pomocy łyżki nakładamy farsz na brzeg liścia i zawijamy jak krokiety Zawijanie rozpoczynamy od cieńszego końca liścia tak jak przedstawiłem na zdjęciu. Przy takim sposobie zawijania gołąbki się nie rozwiną a twardsza część liścia będzie na zewnątrz.
1 - zwinięte gołąbki układamy w naczyniu żaroodpornym, 2 - podlewamy wodą z dodatkiem przypraw i ziół do smaku 3- na wierzchu układamy plastry masła 4 - pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni około 1 godz. Podajemy z ziemniakami piure. SMACZNEGO!