Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są to gołąbki z kapusty włoskiej z nadzieniem twarogowo - ryżowym z dodatkiem przypraw i ziół.
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 21
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12554
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 21
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12554
Składniki
PRZYGOTOWANIE FARSZU. 1 - twaróg rozdrabniamy przy pomocy widelca bądź praski do ziemniaków 2 - cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na oleju, 3 - zeszkloną lekko ostudzoną dodajemy do twarogu, 4 - dodajemy żółtka ( białka ubijamy na pianę którą dodajemy jako ostatni składnik farszu) 5 - dodajemy ugotowany ryż oraz przyprawy i zioła do smaku, 6 - wszystko dokładnie mieszamy, Jeżeli farsz będzie za rzadki to dodajemy bułki tartej.
1- kapustę nacinamy przy ,,głąbie" i wkładamy do gorącej wody aby liście łatwiej się oddzielały jedne od drugich, 2- hartujemy je zimną wodą, 3 - ścinamy nożem grube i twarde żyły od strony głąba,
1 - przy pomocy łyżki nakładamy farsz na brzeg liścia i zawijamy jak krokiety Zawijanie rozpoczynamy od cieńszego końca liścia tak jak przedstawiłem na zdjęciu. Przy takim sposobie zawijania gołąbki się nie rozwiną a twardsza część liścia będzie na zewnątrz.
1 - zwinięte gołąbki układamy w naczyniu żaroodpornym, 2 - podlewamy wodą z dodatkiem przypraw i ziół do smaku 3- na wierzchu układamy plastry masła 4 - pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni około 1 godz. Podajemy z ziemniakami piure. SMACZNEGO!