Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka faszerowana mięsem mielonym doprawionym na pikantnie harrisą z dodatkiem gotowanego ryżu. Smaczne,proste, szybkie w przygotowaniu danie ale niestety troszkę trzeba poczekać aż się upiecze...
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 610
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 44
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 935
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 610
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 44
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 935
Składniki
Ryż gotujemy w osolonym wrzątku, odsączamy i studzimy. Mięso mielone doprawiamy na pikantnie solą, pieprzem i harrisą a na koniec mieszamy z ugotowanym ryżem. Papryki wybieramy średniej, podobnej wielkości. Odcinamy część z ogonkiem, oczyszczamy z nasion i białej błonki z środka i napełniamy mięsem mielonym z ryżem.Ustawiamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni C. Pieczemy ok. 50 min. Długość pieczenia zależy od wielkości papryk. Podobnie ilość farszu potrzebnego do napełnienia papryk jest zależna od ich wielkości. Faszerowane papryki możemy przykryć odciętymi kawałkami strąków z ogonkami i zapiekać bez przykrywania ich folią aluminiową.