Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka faszerowana mięsem mielonym doprawionym na pikantnie harrisą z dodatkiem gotowanego ryżu. Smaczne,proste, szybkie w przygotowaniu danie ale niestety troszkę trzeba poczekać aż się upiecze...
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1581
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 932
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1581
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 932
Składniki
Ryż gotujemy w osolonym wrzątku, odsączamy i studzimy. Mięso mielone doprawiamy na pikantnie solą, pieprzem i harrisą a na koniec mieszamy z ugotowanym ryżem. Papryki wybieramy średniej, podobnej wielkości. Odcinamy część z ogonkiem, oczyszczamy z nasion i białej błonki z środka i napełniamy mięsem mielonym z ryżem.Ustawiamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni C. Pieczemy ok. 50 min. Długość pieczenia zależy od wielkości papryk. Podobnie ilość farszu potrzebnego do napełnienia papryk jest zależna od ich wielkości. Faszerowane papryki możemy przykryć odciętymi kawałkami strąków z ogonkami i zapiekać bez przykrywania ich folią aluminiową.