Do góry

Dania główne Przepis na:

Faszerowana papryka

Faszerowana papryka

Autor:

Przepisów i artykułów: 68 Ocena: 1090

Dodano:

Odsłon: 624

Faszerowane papryki są już hitem! Tanie i smaczne warzywo, jakim jest papryka, daje - dzięki swojemu pięknemu kształtowi - niesamowite możliwości w zakresie... faszerowania! Zobaczcie, jak łatwo i szybko zrobić nadziewaną paprykę w domu.

Składniki

  • 3 papryki
  • 3 łyżki oliwy
  • 150 g pieczarek
  • 1 łyżka pietruszki
  • 50 g ryżu
  • 3 cebule
  • 50 g fety
  • 30 g mozzarelli
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Faszerowana papryka

Przygotowanie

  1. Paprykę przekroić i oczyścić, pieczarki pokroić na plasterki, cebulkę posiekać, mozzarellę pokroić w kostkę, ugotować ryż.

  2. Pieczarki podsmażyć na oliwie, doprawić do smaku solą i pieprzem.

  3. Ugotowany ryż wymieszać z podsmażonymi pieczarkami, pietruszką, cebulką i mozzarellą, doprawić do smaku solą i pieprzem.

  4. Powstałym farszem nadziać papryki, zapiekać w naczyniu żaroodpornym w 180 stopniach przez 30 minut (papryka powinna pozostać lekko twarda).

  5. Przed podaniem posypać pokruszonym serem feta.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń