Dania główne Przepis na:
Faszerowana papryka z mięsem mielonym


Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3561
Dodano: 14.11.2017
Odsłon: 9848
Składniki
- Papryka czerwona- 4 szt.
- Mięso mielone - 25 dag
- Cebula biała- 1 st.
- Ryż - 1 woreczek (10 dag)
- Rodzynki- 1 garść
- Jajo kurze- 1 szt.
- Tymianek- 1 łyżeczka
- Zioła prowansalskie- 1 łyżeczka
- Rozmaryn- 1 łyżeczka
- papryka słodka- 1 łyżeczka
- ostra papryka- 1 łyżeczka
- Cynamon- 1/2 łyżeczki
- Sól- do smaku
- Pieprz- do smaku
- Masło- 1 łyżka
- Bulion- 1 litr
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Ryż gotuj w osolonym wrzątku przez ok. 10 minut. Rodzynki zalej wrzątkiem. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na maśle. Do miski włóż mięso. Dodaj ryż, odcedzone rodzynki i jajo. Dodaj przyprawy. Wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Z papryk zetnij wierzchy. Napełnij je przygotowanym farszem. Przełóż do garnka w pozycji stojącej. Zalej bulionem. Duś pod przykryciem przez ok. 45 minut. Podawaj na ciepło z ulubionymi dodatkami.
Komentarze do przepisu (0)