Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i kruche mięso,chrupiąca skórka i farsz ,który dopełnił całości . Na świąteczny obiad polecam:) Jeśli mamy więcej osób na obiedzie proponuję zrobić dwie perliczki.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19921
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 500
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 542
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6960
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243764
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19921
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 500
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 542
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6960
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243764
Składniki
Przygotować farsz. Wątróbkę,żołądki 15dkg,oraz pierś zmielić lub zblendować. Dodać posiekaną natkę,jajka,bułkę tartą,pieprz i sól. Masę wyrobić,dodać suszony lubczyk. Jeśli masa jest za rzadka dosypujemy jeszcze bułkę tartą.Masa ma być lekko gęsta.
Umytą perliczkę nadziewamy farszem.Ręką ciasno nałożyć farsz. Szyjkę wyciąć,a w skórę również nałożyć farsz. Na końcu spiąć wykałaczkami. Do naczynia żaroodpornego na spód dać pocięte w talarki warzywa,marchew,pietruszkę,seler,seler naciowy i por.Ja daję jeszcze żołądki ,bardzo lubimy,to już zależy od Was czy zechcecie. Doprawić do smaku solą,pieprzem i lubczykiem Na warzywa dać nadzianą perliczkę,oraz wlać szklankę wody. Naczynie przykryć,dać do nagrzanego piekarnika do 190st góra-dół i piec 60min. Jeżeli zostaje nam farsz to ja formuję kotleciki i smażę z dwóch stron,są pyszne:)
Po godzinnym pieczeniu zdjąć pokrywę i zapiec na złoto. Najlepiej jest porcjować na drugi dzień kiedy mięso jest zimne. Potem porcje kłaść do naczynia i zagrzać.
Smacznego życzę!