Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i kruche mięso,chrupiąca skórka i farsz ,który dopełnił całości . Na świąteczny obiad polecam:) Jeśli mamy więcej osób na obiedzie proponuję zrobić dwie perliczki.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Przygotować farsz. Wątróbkę,żołądki 15dkg,oraz pierś zmielić lub zblendować. Dodać posiekaną natkę,jajka,bułkę tartą,pieprz i sól. Masę wyrobić,dodać suszony lubczyk. Jeśli masa jest za rzadka dosypujemy jeszcze bułkę tartą.Masa ma być lekko gęsta.
Umytą perliczkę nadziewamy farszem.Ręką ciasno nałożyć farsz. Szyjkę wyciąć,a w skórę również nałożyć farsz. Na końcu spiąć wykałaczkami. Do naczynia żaroodpornego na spód dać pocięte w talarki warzywa,marchew,pietruszkę,seler,seler naciowy i por.Ja daję jeszcze żołądki ,bardzo lubimy,to już zależy od Was czy zechcecie. Doprawić do smaku solą,pieprzem i lubczykiem Na warzywa dać nadzianą perliczkę,oraz wlać szklankę wody. Naczynie przykryć,dać do nagrzanego piekarnika do 190st góra-dół i piec 60min. Jeżeli zostaje nam farsz to ja formuję kotleciki i smażę z dwóch stron,są pyszne:)
Po godzinnym pieczeniu zdjąć pokrywę i zapiec na złoto. Najlepiej jest porcjować na drugi dzień kiedy mięso jest zimne. Potem porcje kłaść do naczynia i zagrzać.
Smacznego życzę!