Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe mięsko na niedzielny obiad.
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12917
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8027
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 300
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2178
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 707
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12917
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8027
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 300
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2178
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 707
Składniki
Szynkę dokładnie opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, posypać solą i pieprzem i dokładnie rozprowadzić dłońmi. Następnie rozgrzać olej czosnkowy na patelni i obsmażyć szynkę z obu stron przez pięć minut z każdej strony. Mięso ostudzić i ostrym nożem po dłuższej stronie szynki zrobić kieszenie tak aby nie uszkodzić ścianek mięsa i odwrócić na drugą stronę.
Pieczarki, paprykę dokładnie oczyścić, pokroić w drobną kostkę , przełożyć na tą samą patelnię co smażyliśmy mięso, dodać pokrojony w drobną kosteczkę boczek, szczyptę ostrej papryki i dusić na małym ogniu przez 15-20 minut. Gdy farsz przestygnie dodać starte ogórki kiszone i musztardę oraz żółty starty ser. Dokładnie wymieszać. Faszerować przygotowaną szynkę, brzegi spiąć dosyć gęsto wykałaczkami. Gotowe mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, wlać ½ litra zimnej wody, górę mięsa polać olejem czosnkowym i posypać przyprawą do wieprzowiny i nakryć papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec przez godzinę. Przed końcem pieczenia zwiększyć temperaturę do 190 stopni i zrumienić na termo obiegu.
Mięsko podawać do obiadu polane dowolny sosem. SMACZNEGO.