Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe mięsko na niedzielny obiad.
Połączenie różnorodnych warzyw , makaronu sprawia, że sałatka jest pożywna i...
Odsłon: 414
Połączenie różnorodnych warzyw , makaronu sprawia, że sałatka jest pożywna i...
Odsłon: 414
Składniki
Szynkę dokładnie opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, posypać solą i pieprzem i dokładnie rozprowadzić dłońmi. Następnie rozgrzać olej czosnkowy na patelni i obsmażyć szynkę z obu stron przez pięć minut z każdej strony. Mięso ostudzić i ostrym nożem po dłuższej stronie szynki zrobić kieszenie tak aby nie uszkodzić ścianek mięsa i odwrócić na drugą stronę.
Pieczarki, paprykę dokładnie oczyścić, pokroić w drobną kostkę , przełożyć na tą samą patelnię co smażyliśmy mięso, dodać pokrojony w drobną kosteczkę boczek, szczyptę ostrej papryki i dusić na małym ogniu przez 15-20 minut. Gdy farsz przestygnie dodać starte ogórki kiszone i musztardę oraz żółty starty ser. Dokładnie wymieszać. Faszerować przygotowaną szynkę, brzegi spiąć dosyć gęsto wykałaczkami. Gotowe mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, wlać ½ litra zimnej wody, górę mięsa polać olejem czosnkowym i posypać przyprawą do wieprzowiny i nakryć papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec przez godzinę. Przed końcem pieczenia zwiększyć temperaturę do 190 stopni i zrumienić na termo obiegu.
Mięsko podawać do obiadu polane dowolny sosem. SMACZNEGO.