Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Atrakcyjne i wyjątkowo smaczne danie.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2390
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5070
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 151
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2390
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5070
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 151
Składniki
Buraki gotujemy. Gdy zmiękną obieramy ze skórki i ścinamy wierzch. Drążymy wnętrze za pomocą łyżeczki.
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie. Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni. Mieszamy wszystkie składniki z drobno pokrojonym ogórkiem konserwowym, natką pietruszki i startym serem.
Farsz nakładamy do buraków. Wierzch przykrywamy plasterkiem żółtego sera. Zapiekamy w piekarniku 30 minut w 170*C. Podajemy na ciepło. Smacznego