Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Atrakcyjne i wyjątkowo smaczne danie.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 121
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 81
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 121
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 81
Składniki
Buraki gotujemy. Gdy zmiękną obieramy ze skórki i ścinamy wierzch. Drążymy wnętrze za pomocą łyżeczki.
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie. Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni. Mieszamy wszystkie składniki z drobno pokrojonym ogórkiem konserwowym, natką pietruszki i startym serem.
Farsz nakładamy do buraków. Wierzch przykrywamy plasterkiem żółtego sera. Zapiekamy w piekarniku 30 minut w 170*C. Podajemy na ciepło. Smacznego