Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śródziemnomorskie smaki jak z najlepszych wakacji!
malakser, patelnia z pokrywką, wykałaczki/ szpadki
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11196
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1198
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11743
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1430
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11196
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1198
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11743
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1430
Składniki
Miałam mrożone kalmary, niczym nie ustępują świeżym, trzeba z nich zdjąć tylko "folię".
Rybę też odmroziłam i zmalaksowałam na papkę, jeszcze bułka, jajo, koperek, kolendra, chili, sól.
I parmezan.
Tuby się faszeruje nie za ciasno i spina wykałaczką. Zostało mi trochę farszu więc zrobiłam dodatkowe kotleciki. Kalmary przesmaża sie do zrumienienia.
Teraz sos. Na Bardzo małym ogniu na oliwę po kalmarach daje się posiekane czosnek, chili i sardele. A jak całość zacznie pachnąć daje się passatę.
Kalmary się dusi w sosie pod przykryciem, można je w trakcie obrócić. oczywiście większe kalmary trzeba będzie dłużej dusić. Podawać posypane bazylią, jeśli nie mamy świeżej można dodać suszonej do duszenia.
Smacznego :)