Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla Was super propozycję na obiad bez mięsa. Ugotowałam sporo ziemniaków i miały być znowu kopytka ale wpadłam na pomysł aby zrobić coś innego. I wiecie co ? Danie wyszło super. Do kul zrobiłam surówkę z młodej kapusty. I jak widać dobry obiad wcale nie musi być z mięsem. Kule są fajnie chrupiące zewnątrz, masa ziemniaczane jest delikatna i puszysta a farsz super skomponowany. Jeśli jesteście ciekawi co to za kule to zapraszam do lektury. A sery oczywiście polecam, zajrzyjcie do sklepu i zróbcie pyszne zakupy.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3471
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 202
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3471
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 202
Składniki
Pieczarki, cebulę i cukinię pokroić w kostkę a marchew zetrzeć na tarce. Na patelnię wlać 3 łyżki oleju i podsmażyć pokrojone składniki. Dodać odsączoną kukurydzę, posiekaną natkę i dodać przyprawy. Nadzienie przestudzić i dodać pokrojony w kostkę ser oraz bułkę tartą i wymieszać nadzienie. Podzielić na porcje po 50 g i uformować kulki. Ziemniaki zmielić, dodać jajka i mąkę oraz sól i wymieszać łyżką. Masę podzielić na tyle części co jest kulek farszu ( u mnie 15). Spłaszczać w dłoni porcję masy, na środek kłaść kulkę nadzienia i formować kule. Każdą kulę zanurzać w rozmąconych jajkach a potem obtoczyć w bułce tartej. Kule smażyć na złoto rumiano w głębokim oleju. Potem kule odsączyć na ręczniku papierowym i jeść gorące z surówką na przykład z kapusty.