Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane muszle"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 225
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 225
Składniki
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku, odcedź, przelej zimną wodą i skrop oliwą.
Bakłażana pokrój na cienkie plasterki, posyp solą i odstaw na pół godziny, żeby puścił sok. Następnie wytrzyj go papierowym ręcznikiem i zrumień na rozgrzanym oleju razem z posiekaną cebulką oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Po chwili dolej koncentrat pomidorowy, wodę i dorzuć suszone grzybki. W trakcie duszenia dosyp przyprawy.
Nałóż do muszli przygotowany farsz oraz po łyżeczce sosu beszamelowego. Ułóż danie w naczyniu żaroodpornym, po czym posyp całość startym żółtym serem.
Piecz potrawę 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Renata Pyzik z TarnogóryŹródło: Super TV