Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł ten jest inspirowany przepisem sąsiadki, która przyrządzała potrawy na komunię mego syna. Przepis godny niedzielnego obiadu lub na wizytę gości.
Blacha do pieczenia, praska do czosnku, maszynka do mięsa, miska, pędzelek do smarowania
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 77
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 708
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2845
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 77
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 708
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2845
Składniki
Skórę na pałkach ściągamy w dół na kostki. Mięsko odcinamy nożem dookoła kości i odkładamy na bok. Kość odcinamy tasakiem lub nożycami do kurczaka.
Mięso mielimy przez maszynkę, dodajemy jajko i przyprawy, czosnek przepuszczamy przez praskę. Wyrabiamy.
Faszerujemy udka i zakładamy dłuższą część skóry zakrywając mięso. Smarujemy olejem, a następnie obtaczamy w bułce tartej. Z pozostałego mięsa można zrobić pulpety lub kulki, które można upiec z pałkami.
Gotowe pałki wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 40 minut.
Podajemy z ziemniakami o surówką.