Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł ten jest inspirowany przepisem sąsiadki, która przyrządzała potrawy na komunię mego syna. Przepis godny niedzielnego obiadu lub na wizytę gości.
Blacha do pieczenia, praska do czosnku, maszynka do mięsa, miska, pędzelek do smarowania
Dla rodzinki na dzisiejszy obiad przygotowałam łazanki z kapusty kiszonej. Pr...
Odsłon: 934
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 7062
Domowe pieczywo nie ma sobie równych. Jest przede wszystkim bez poleszaczy....
Odsłon: 151
Dla rodzinki na dzisiejszy obiad przygotowałam łazanki z kapusty kiszonej. Pr...
Odsłon: 934
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 7062
Domowe pieczywo nie ma sobie równych. Jest przede wszystkim bez poleszaczy....
Odsłon: 151
Składniki
Skórę na pałkach ściągamy w dół na kostki. Mięsko odcinamy nożem dookoła kości i odkładamy na bok. Kość odcinamy tasakiem lub nożycami do kurczaka.
Mięso mielimy przez maszynkę, dodajemy jajko i przyprawy, czosnek przepuszczamy przez praskę. Wyrabiamy.
Faszerujemy udka i zakładamy dłuższą część skóry zakrywając mięso. Smarujemy olejem, a następnie obtaczamy w bułce tartej. Z pozostałego mięsa można zrobić pulpety lub kulki, które można upiec z pałkami.
Gotowe pałki wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 40 minut.
Podajemy z ziemniakami o surówką.