Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł ten jest inspirowany przepisem sąsiadki, która przyrządzała potrawy na komunię mego syna. Przepis godny niedzielnego obiadu lub na wizytę gości.
Blacha do pieczenia, praska do czosnku, maszynka do mięsa, miska, pędzelek do smarowania
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 858
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22927
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15348
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 858
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22927
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15348
Składniki
Skórę na pałkach ściągamy w dół na kostki. Mięsko odcinamy nożem dookoła kości i odkładamy na bok. Kość odcinamy tasakiem lub nożycami do kurczaka.
Mięso mielimy przez maszynkę, dodajemy jajko i przyprawy, czosnek przepuszczamy przez praskę. Wyrabiamy.
Faszerujemy udka i zakładamy dłuższą część skóry zakrywając mięso. Smarujemy olejem, a następnie obtaczamy w bułce tartej. Z pozostałego mięsa można zrobić pulpety lub kulki, które można upiec z pałkami.
Gotowe pałki wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 40 minut.
Podajemy z ziemniakami o surówką.