Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł ten jest inspirowany przepisem sąsiadki, która przyrządzała potrawy na komunię mego syna. Przepis godny niedzielnego obiadu lub na wizytę gości.
Blacha do pieczenia, praska do czosnku, maszynka do mięsa, miska, pędzelek do smarowania
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22581
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14902
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4686
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44580
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 630
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 656
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22581
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14902
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4686
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44580
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 630
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 656
Składniki
Skórę na pałkach ściągamy w dół na kostki. Mięsko odcinamy nożem dookoła kości i odkładamy na bok. Kość odcinamy tasakiem lub nożycami do kurczaka.
Mięso mielimy przez maszynkę, dodajemy jajko i przyprawy, czosnek przepuszczamy przez praskę. Wyrabiamy.
Faszerujemy udka i zakładamy dłuższą część skóry zakrywając mięso. Smarujemy olejem, a następnie obtaczamy w bułce tartej. Z pozostałego mięsa można zrobić pulpety lub kulki, które można upiec z pałkami.
Gotowe pałki wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 40 minut.
Podajemy z ziemniakami o surówką.