Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł ten jest inspirowany przepisem sąsiadki, która przyrządzała potrawy na komunię mego syna. Przepis godny niedzielnego obiadu lub na wizytę gości.
Blacha do pieczenia, praska do czosnku, maszynka do mięsa, miska, pędzelek do smarowania
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19827
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 477
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6886
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242728
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19827
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 477
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6886
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242728
Składniki
Skórę na pałkach ściągamy w dół na kostki. Mięsko odcinamy nożem dookoła kości i odkładamy na bok. Kość odcinamy tasakiem lub nożycami do kurczaka.
Mięso mielimy przez maszynkę, dodajemy jajko i przyprawy, czosnek przepuszczamy przez praskę. Wyrabiamy.
Faszerujemy udka i zakładamy dłuższą część skóry zakrywając mięso. Smarujemy olejem, a następnie obtaczamy w bułce tartej. Z pozostałego mięsa można zrobić pulpety lub kulki, które można upiec z pałkami.
Gotowe pałki wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 40 minut.
Podajemy z ziemniakami o surówką.