Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto spróbować zrobić takie danie, ponieważ jest bardzo pyszne a zarazem bardzo lekkie. Dzięki temu czujemy się bardzo dobrze po zjedzeniu ale dodatek mięsa robi swoje.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85120
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2407
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9918
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3831
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7025
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85120
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2407
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9918
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3831
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7025
Składniki
Czyścimy pieczarki ze skórki oraz wyrywamy korzonki. Obsypujemy pieczarki solą i pieprzem ziołowym i odstawiamy grzyby na około 2 godziny, by pieczarki puściły sok.
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę, wkładamy na patelnię i podgrzewamy na oleju. Mięso mielone solimy pieprzymy i dorzucamy do cebuli na patelnię. Podsmażamy razem z warzywami ale nie mocno tylko do zmiany koloru, ponieważ jeszcze będziemy je zapiekali w piekarniku.
Jak mięso jest podpieczone zdejmujemy z palnika i odstawiamy do wystygnięcia. Jak pieczarki puściły sos, to do środka wkładamy starty ser.
Następnie listki bazylii kroimy w małe kawałki, dosypujemy do mięsa i mieszamy. Przygotowaną mieszankę nakładamy na pieczarki.
Przygotowaną mieszankę nakładamy na pieczarki.
Następnie na samą górę dokładamy starty ser. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st C na około 20-25 minut. Piekarnik nastawiamy góra, dół.
Kilka listków bazylii i już tylko smacznego.