Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane policzki wieprzowe podane ze smażonymi ziemniakami i z prawdziwkami.
nożyk, patelnia, wykałaczki
Wykonanie farszu:
Pieczarki, paprykę, cebulę i pomidory kroimy w drobną kostkę, solimy i pieprzymy. Smażymy na patelni z dodatkiem 1 łyżki oleju, po 5 minutach smażenia podlewamy przegotowaną wodą około 50 gram wody i dusimy pod przykryciem. Gdy pieczarki będą miękkie kilka minut smażymy bez przykrycia w celu odparowania wody. Kończymy smażenie i odstawiamy do wystudzenia. Do ostudzonego farszu dodajemy starty ser Mozzarella 1 łyżkę i mieszamy całość, doprawiamy do smaku. Farsz jest już gotowy.
Przygotowanie policzków:
Policzki myjemy, robimy w każdym kieszeń nadcinając go w środku. Gotowym farszem wypełniamy zrobione kieszenie w policzkach. Zabezpieczamy wykałaczkami kieszenie żeby farsz nam nie wyszedł podczas podpiekania.
Na gorącej patelni na smalcu obsmażamy każdy policzek z obu stron na rumiany kolor, posypujemy lubczykiem i pod przykryciem dusimy około godziny przewracając co 20 minut policzki. Gdy policzki są miękkie bez przykrycia na dużym ogniu odparowujemy wodę i po odparowaniu wyjmujemy policzki na talerz.
Na tłuszczu który został na patelni smażymy przyprawione półksiężyce z ziemniaków na złoty kolor z obu stron.
Policzki podajemy z usmażonymi na złoty kolor półksiężycami z ziemniaków oraz marynowanymi prawdziwkami.
Smacznego!!!
poezja. muza. policzki wieprzowe z kopytkami
Odsłon: 6889
Jakiś czas temu miałem okazję obejrzeć w necie prezentację ciekawego dania au...
Odsłon: 9338
Sous-vide czyli po francusku w próżni. Jest to metoda gotowania potraw, w szc...
Odsłon: 649
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 19
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 348
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 19
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 348
Składniki
Wykonanie farszu: Pieczarki, paprykę, cebulę i pomidory kroimy w drobną kostkę, solimy i pieprzymy. Smażymy na patelni z dodatkiem 1 łyżki oleju, po 5 minutach smażenia podlewamy przegotowaną wodą około 50 gram wody i dusimy pod przykryciem. Gdy pieczarki będą miękkie kilka minut smażymy bez przykrycia w celu odparowania wody. Kończymy smażenie i odstawiamy do wystudzenia. Do ostudzonego farszu dodajemy starty ser Mozzarella 1 łyżkę i mieszamy całość, doprawiamy do smaku. Farsz jest już gotowy.
Przygotowanie policzków: Policzki myjemy, robimy w każdym kieszeń nadcinając go w środku. Gotowym farszem wypełniamy zrobione kieszenie w policzkach. Zabezpieczamy wykałaczkami kieszenie żeby farsz nam nie wyszedł podczas podpiekania.
Na gorącej patelni na smalcu obsmażamy każdy policzek z obu stron na rumiany kolor, posypujemy lubczykiem i pod przykryciem dusimy około godziny przewracając co 20 minut policzki. Gdy policzki są miękkie bez przykrycia na dużym ogniu odparowujemy wodę i po odparowaniu wyjmujemy policzki na talerz.
Na tłuszczu który został na patelni smażymy przyprawione półksiężyce z ziemniaków na złoty kolor z obu stron.
Policzki podajemy z usmażonymi na złoty kolor półksiężycami z ziemniaków oraz marynowanymi prawdziwkami. Smacznego!!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Rurki z cukinią w sosie maślanym
Dania główne
Spaghetti Pak choi
Dania główne
Sałatka z kurczakiem, mango i sezamem
Dania główne
Filet z dorsza ze szpinakiem
Rurki z cukinią w sosie maślanym
Cukinia z rurkami
Odsłon: 37
Spaghetti Pak choi
Proste spagetti pak choi
Odsłon: 21