Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane policzki wieprzowe podane ze smażonymi ziemniakami i z prawdziwkami.
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3022
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 677
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 209
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 196
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3022
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 677
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 209
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 196
Składniki
Wykonanie farszu: Pieczarki, paprykę, cebulę i pomidory kroimy w drobną kostkę, solimy i pieprzymy. Smażymy na patelni z dodatkiem 1 łyżki oleju, po 5 minutach smażenia podlewamy przegotowaną wodą około 50 gram wody i dusimy pod przykryciem. Gdy pieczarki będą miękkie kilka minut smażymy bez przykrycia w celu odparowania wody. Kończymy smażenie i odstawiamy do wystudzenia. Do ostudzonego farszu dodajemy starty ser Mozzarella 1 łyżkę i mieszamy całość, doprawiamy do smaku. Farsz jest już gotowy.
Przygotowanie policzków: Policzki myjemy, robimy w każdym kieszeń nadcinając go w środku. Gotowym farszem wypełniamy zrobione kieszenie w policzkach. Zabezpieczamy wykałaczkami kieszenie żeby farsz nam nie wyszedł podczas podpiekania.
Na gorącej patelni na smalcu obsmażamy każdy policzek z obu stron na rumiany kolor, posypujemy lubczykiem i pod przykryciem dusimy około godziny przewracając co 20 minut policzki. Gdy policzki są miękkie bez przykrycia na dużym ogniu odparowujemy wodę i po odparowaniu wyjmujemy policzki na talerz.
Na tłuszczu który został na patelni smażymy przyprawione półksiężyce z ziemniaków na złoty kolor z obu stron.
Policzki podajemy z usmażonymi na złoty kolor półksiężycami z ziemniaków oraz marynowanymi prawdziwkami. Smacznego!!!