Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne, z nutką śródziemnomorskich przypraw, idealny obiad na lato.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11830
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1295
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12480
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3429
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11830
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1295
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12480
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3429
Składniki
Na patelnię dałam ryż i posiekaną cebulę i podsmażałam na oliwie do zbielenia ryżu, pod koniec dodałam wykrojone środki pomidorów i posiekany czosnek i przyprawy. Całość podlałam wodą i ugotowałam ryż al dente.
Gdy ryż się schłodził dodałam mięso mielone, posiekaną zieleninę i sól według objętości całości- 1 łyżeczka na każde pół litra. Farsz nałożyłam do wydrążonych pomidorów i miałam jeszcze małe papryczki. Pomidory lekko posoliłam wewnątrz aby nie wyciągnęły smaku z farszu. Piekłam całość około 1 h, najpierw pod kawałkiem papieru do pieczenia.
Zostało mi więcej farszu, pulpeciki ugotowałam w rosole - miałam cielęcy, a potem zaciągnęłam go koncentratem.
Faszerowane pomidory podałam z pulpecikami i duszoną cielęciną.
Smacznego :)