Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne, z nutką śródziemnomorskich przypraw, idealny obiad na lato.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1512
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1259
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1359
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1109
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1512
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1259
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1359
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1109
Składniki
Na patelnię dałam ryż i posiekaną cebulę i podsmażałam na oliwie do zbielenia ryżu, pod koniec dodałam wykrojone środki pomidorów i posiekany czosnek i przyprawy. Całość podlałam wodą i ugotowałam ryż al dente.
Gdy ryż się schłodził dodałam mięso mielone, posiekaną zieleninę i sól według objętości całości- 1 łyżeczka na każde pół litra. Farsz nałożyłam do wydrążonych pomidorów i miałam jeszcze małe papryczki. Pomidory lekko posoliłam wewnątrz aby nie wyciągnęły smaku z farszu. Piekłam całość około 1 h, najpierw pod kawałkiem papieru do pieczenia.
Zostało mi więcej farszu, pulpeciki ugotowałam w rosole - miałam cielęcy, a potem zaciągnęłam go koncentratem.
Faszerowane pomidory podałam z pulpecikami i duszoną cielęciną.
Smacznego :)