Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne, z nutką śródziemnomorskich przypraw, idealny obiad na lato.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5897
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8984
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8272
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5664
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5897
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8984
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8272
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5664
Składniki
Na patelnię dałam ryż i posiekaną cebulę i podsmażałam na oliwie do zbielenia ryżu, pod koniec dodałam wykrojone środki pomidorów i posiekany czosnek i przyprawy. Całość podlałam wodą i ugotowałam ryż al dente.
Gdy ryż się schłodził dodałam mięso mielone, posiekaną zieleninę i sól według objętości całości- 1 łyżeczka na każde pół litra. Farsz nałożyłam do wydrążonych pomidorów i miałam jeszcze małe papryczki. Pomidory lekko posoliłam wewnątrz aby nie wyciągnęły smaku z farszu. Piekłam całość około 1 h, najpierw pod kawałkiem papieru do pieczenia.
Zostało mi więcej farszu, pulpeciki ugotowałam w rosole - miałam cielęcy, a potem zaciągnęłam go koncentratem.
Faszerowane pomidory podałam z pulpecikami i duszoną cielęciną.
Smacznego :)