Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne, z nutką śródziemnomorskich przypraw, idealny obiad na lato.
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżo...
Odsłon: 11
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 95
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 109
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 124
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżo...
Odsłon: 11
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 95
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 109
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 124
Składniki
Na patelnię dałam ryż i posiekaną cebulę i podsmażałam na oliwie do zbielenia ryżu, pod koniec dodałam wykrojone środki pomidorów i posiekany czosnek i przyprawy. Całość podlałam wodą i ugotowałam ryż al dente.
Gdy ryż się schłodził dodałam mięso mielone, posiekaną zieleninę i sól według objętości całości- 1 łyżeczka na każde pół litra. Farsz nałożyłam do wydrążonych pomidorów i miałam jeszcze małe papryczki. Pomidory lekko posoliłam wewnątrz aby nie wyciągnęły smaku z farszu. Piekłam całość około 1 h, najpierw pod kawałkiem papieru do pieczenia.
Zostało mi więcej farszu, pulpeciki ugotowałam w rosole - miałam cielęcy, a potem zaciągnęłam go koncentratem.
Faszerowane pomidory podałam z pulpecikami i duszoną cielęciną.
Smacznego :)