Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faszerowane roladki wołowe"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2994
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 130
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 65
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2994
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 130
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 65
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
Wołowinę oczyść i pokrój na 4 plastry. Ostrożnie je ubij przez folię spożywczą, aby były jak największe i jak najcieńsze. Jajka ugotuj na twardo i obierz. Następnie razem z ogórkami przekrój wzdłuż. Wędzonkę pokrój w grubsze słupki.
Plastry wołowiny posól, dopraw pieprzem i rozłóż na blacie. Posmaruj je musztardą. Na każdym z nich połóż dwa kawałki ogórka, połowę jajka i kilka słupków wędzonki. Całość mocno zwiń i przewiąż nicią spożywczą.
Przygotuj roladki do pieczenia (patrz poniżej). Kiedy mięso będzie gotowe, wyjmij je z brytfanny. Wypieczony sos przelej do patelni. Łyżkę mąki wymieszaj z niewielką ilością wody i zagęść sos. Całość zagotuj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Cebule obierz i pokrój. Zrumień na rozgrzanym tłuszczu na patelni. Zalej niewielką ilością wody i podduś. Sos z cebulą przelej do brytfanny.
Do brytfanny z sosem włóż roladki. Ułóż je ciasno obok siebie. Posyp solą i pieprzem. Przykryj folią aluminiową.
Roladki wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 190° C przez około 80 minut. Gdy zmiękną, wyjmij je z piekarnika i odstaw.Źródło: Na żywo