Do góry

Dania główne Przepis na:

Faszerowane udka

Faszerowane udka

Autor:

Przepisów i artykułów: 1008 Ocena: 12434

Dodano:

Odsłon: 2807

Soczyste udka z kurczaka nadziewane pysznym farszem, pieczone w piekarniku, idealne na świąteczny obiad.

Składniki

  • 8 udek z kurczaka
  • 3 łyżki ketchupu pikantnego
  • Pomysł na soczystego kurczaka z papryką i ziołami
  • 2 papryki- żółta, czerwona
  • 3 ogórki konserwowe
  • 10 dag sera żółtego
  • Sól
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Faszerowane udka

Przygotowanie

  1. 1. Mięso z udek na około kości obcinamy, wyjmujemy kość. Doprawiamy solą oraz pomysłem na soczystego kurczaka.
    2. Papryki, ogórki oraz ser kroimy w kostkę, dodajemy ketchup i mieszamy.

  2. 3. Gotowym farszem nadziewamy środek mięsa, zawijamy brzegi mięsa do środka tak żeby farsz nam nie wypadł.
    4. Układamy w rękawie do pieczenia i pieczemy 35 minut w 180°c.

  3. 5. Danie gotowe.
    6. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 16 listopada 2020 Oj tam, oj tam, kto by czekał do jakichś świąt ;p Jak widzę są dla lwa, bo bez kosteczek ;) Mniami :D Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń