Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, pieczone ziemniaczki z pysznym farszem.
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 458
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 37280
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2570
Cześć. Dzisiaj podrzucam przepis na pyszny i bardzo szybki gulasz z piersi ku...
Odsłon: 218
Przepisy siostry Anastazji od lat cieszą się sporym zainteresowaniem. Nic dzi...
Odsłon: 225
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 458
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 37280
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2570
Cześć. Dzisiaj podrzucam przepis na pyszny i bardzo szybki gulasz z piersi ku...
Odsłon: 218
Przepisy siostry Anastazji od lat cieszą się sporym zainteresowaniem. Nic dzi...
Odsłon: 225
Składniki
Ziemniaki dokładnie myjemy (nie obieramy), osuszamy, lekko nakłuwamy widelcem lub nożem. Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni, ziemniaki wkładamy bezpośrednio na kratkę w piekarniku i pieczemy 1-1,5 godz w zależności od wielkości.
Po upieczeniu wyciągamy i zostawiamy do ostygnięcia. Następnie przecinamy na pół, delikatnie wydrążamy środek pozostawiając skórki. Środek ziemniaków wrzucić do miski, dodać pokrojoną w kostkę mozzarelle, ketchup i przyprawy. Tak przygotowanym farszem wypełniamy skórki ziemniaków i układamy w naczyniu żaroodpornym.
Całość polewamy ketchupem i wkładamy na 15 min do piekarnika (180 stopni), aby ser się stopił i ziemniaczki podgrzały. Super smakują z mięsem i surówką.