Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, pieczone ziemniaczki z pysznym farszem.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1441
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1610
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 55
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1441
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1610
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 55
Składniki
Ziemniaki dokładnie myjemy (nie obieramy), osuszamy, lekko nakłuwamy widelcem lub nożem. Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni, ziemniaki wkładamy bezpośrednio na kratkę w piekarniku i pieczemy 1-1,5 godz w zależności od wielkości.
Po upieczeniu wyciągamy i zostawiamy do ostygnięcia. Następnie przecinamy na pół, delikatnie wydrążamy środek pozostawiając skórki. Środek ziemniaków wrzucić do miski, dodać pokrojoną w kostkę mozzarelle, ketchup i przyprawy. Tak przygotowanym farszem wypełniamy skórki ziemniaków i układamy w naczyniu żaroodpornym.
Całość polewamy ketchupem i wkładamy na 15 min do piekarnika (180 stopni), aby ser się stopił i ziemniaczki podgrzały. Super smakują z mięsem i surówką.