Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane ziemniaki są proste i szybkie w przygotowaniu, a cieszą podniebienie połączeniem wyjątkowych smaków. Wyraziście doprawione mięso w puszystym miąższu ziemniaka, z dodatkiem ulubionych warzyw i ziół to ciekawy pomysł na jesienny obiad dla całej rodziny. Bez trudu przyrządzisz go ze składników, które z pewnością masz w domu.
A pamiętacie ziemniaki z ogniska? Najlepiej zaraz po wykopkach ? Ten jedyny i...
Odsłon: 1517
Danie idealne na gorące dni, które idealnie sprawdzi się w roli obiadu lub pr...
Odsłon: 4967
Proponuję szybki i tani obiad dla rodziny gotowy w 15 minut, potrzebujemy tyl...
Odsłon: 15856
Taki krupniczek każdy z przyjemnością zje zimową porą. Wspaniale smakuje oraz...
Odsłon: 429
Lekka, owocowa sałatka z pyszną szynką wypełnioną puszystym, delikatnym serki...
Odsłon: 137
Proponuję szybki i tani obiad dla rodziny gotowy w 15 minut, potrzebujemy tyl...
Odsłon: 15856
Taki krupniczek każdy z przyjemnością zje zimową porą. Wspaniale smakuje oraz...
Odsłon: 429
Lekka, owocowa sałatka z pyszną szynką wypełnioną puszystym, delikatnym serki...
Odsłon: 137
Składniki
Ziemniaki umyj i wyszoruj do czysta. Nakłuj je widelcem kilka razy ze wszystkich stron, a następnie ugotuj w osolonej wodzie do miękkości. Odsącz je i odstaw do przestudzenia.
Cebulę obierz i drobno posiekaj.
Na patelni usmaż wołowinę z dodatkiem cebuli i passaty pomidorowej. Dodaj wszystkie przyprawy. Smaż całość przez ok. 2 minuty do ładnego zrumienienia mięsa. Zdejmij naczynie z palnika i odstaw do przestudzenia.
Jeśli nie lubisz skórek z ziemniaków, zdejmij je. Możesz je jednak także zostawić. Ziemniaki pokrój na pół. Wydrąż z połówek łódeczki. Na każdej połóż po niewielkiej ilości masła. Napełnij ziemniaki mięsem i połóż je na lekko naoliwionej blaszce od piekarnika.
Piekarnik nastaw na funkcję grilla i włóż do niego danie. Podpiekaj przez ok. 2-3 minuty, aż mięso na wierzchu się zarumieni. Faszerowane ziemniaki wyjmij i ozdób siekaną natką pietruszki, kawałkiem pomidora i papryczką, jeśli lubisz. Podawaj na ciepło, natychmiast po przyrządzeniu. Jako dodatek sprawdzi się tu też kwaśna śmietana lub jogurt grecki.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Ryż z warzywami i kurczakiem
Dania główne
Jarmuż - klasyczny i wegański
Dania główne
Risotto z brokułami
Dania główne
Kebab w miseczce z tortilli
Ryż z warzywami i kurczakiem
Polecam pyszne , szybkie danie. Połączenie ryżu z warzywami do tego podsmażon...
Odsłon: 163
Jarmuż - klasyczny i wegański
Jarmuż to wciąż u nas niedoceniane warzywo, choć należy do warzyw uprawianych...
Odsłon: 99