Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane ziemniaki są proste i szybkie w przygotowaniu, a cieszą podniebienie połączeniem wyjątkowych smaków. Wyraziście doprawione mięso w puszystym miąższu ziemniaka, z dodatkiem ulubionych warzyw i ziół to ciekawy pomysł na jesienny obiad dla całej rodziny. Bez trudu przyrządzisz go ze składników, które z pewnością masz w domu.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 338
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11134
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3775
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1301
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 338
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11134
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3775
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1301
Składniki
Ziemniaki umyj i wyszoruj do czysta. Nakłuj je widelcem kilka razy ze wszystkich stron, a następnie ugotuj w osolonej wodzie do miękkości. Odsącz je i odstaw do przestudzenia.
Cebulę obierz i drobno posiekaj.
Na patelni usmaż wołowinę z dodatkiem cebuli i passaty pomidorowej. Dodaj wszystkie przyprawy. Smaż całość przez ok. 2 minuty do ładnego zrumienienia mięsa. Zdejmij naczynie z palnika i odstaw do przestudzenia.
Jeśli nie lubisz skórek z ziemniaków, zdejmij je. Możesz je jednak także zostawić. Ziemniaki pokrój na pół. Wydrąż z połówek łódeczki. Na każdej połóż po niewielkiej ilości masła. Napełnij ziemniaki mięsem i połóż je na lekko naoliwionej blaszce od piekarnika.
Piekarnik nastaw na funkcję grilla i włóż do niego danie. Podpiekaj przez ok. 2-3 minuty, aż mięso na wierzchu się zarumieni. Faszerowane ziemniaki wyjmij i ozdób siekaną natką pietruszki, kawałkiem pomidora i papryczką, jeśli lubisz. Podawaj na ciepło, natychmiast po przyrządzeniu. Jako dodatek sprawdzi się tu też kwaśna śmietana lub jogurt grecki.