Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane ziemniaki- bardzo dobre na obiad polecam warto wypróbować w takiej formie ziemniaki jak ja podałam.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5093
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 180
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5093
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 180
Składniki
Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie. Odcedzamy studzimy i obieramy ze skórki. Każdy przekrawamy na pół i wydrążamy łyżeczką trochę środków. Paprykę i pieczarki kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju, dodajemy do nich fasolkę, keczup i przyprawiamy. Ściągamy z ognia, gdy będą warzywa miękkie. Farsz nakładamy do ziemniaków posypujemy po wierzchu startym żółtym serem. Układamy na blaszce wyścielonej folią aluminiową lekko podlewamy olejem i zapiekamy w piekarniku do 15 minut. Podajemy z surówkami.