Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane ziemniaki- bardzo dobre na obiad polecam warto wypróbować w takiej formie ziemniaki jak ja podałam.
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 141
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20739
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27760
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4415
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 141
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20739
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27760
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4415
Składniki
Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie. Odcedzamy studzimy i obieramy ze skórki. Każdy przekrawamy na pół i wydrążamy łyżeczką trochę środków. Paprykę i pieczarki kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju, dodajemy do nich fasolkę, keczup i przyprawiamy. Ściągamy z ognia, gdy będą warzywa miękkie. Farsz nakładamy do ziemniaków posypujemy po wierzchu startym żółtym serem. Układamy na blaszce wyścielonej folią aluminiową lekko podlewamy olejem i zapiekamy w piekarniku do 15 minut. Podajemy z surówkami.