Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane ziemniaki pieczarkami i mascarpone
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 207
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 64
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 116
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 41
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 207
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 64
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 116
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 41
Składniki
Ziemniaki wyszorować, przekroić na pół i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. (warto wybrać podobnej wielkości ziemniaki.)
Na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, gdy zmięknie dodać pieczarki i całość smażyć do odparowania wody.
Doprawić solą oraz pieprzem, dodać mascarpone i jeszcze chwilę trzymać na ogniu, aż ser się rozpuści.
Przestudzone ziemniaki wydrążyć i środek rozgnieść za pomocą tłuczka, wymieszać z przygotowanymi pieczarkami z mascarpone.
Gotowe nadzienie przełożyć do łódeczek z ziemniaków. Posypać mozzarellą wymieszaną z serem długodojrzewającym i zapiekać ok. 15 minut w temperaturze 200 stopni bez przykrycia. Smacznego!