Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane ziemniaki pieczarkami i mascarpone
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 907
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9113
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 907
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9113
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Ziemniaki wyszorować, przekroić na pół i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. (warto wybrać podobnej wielkości ziemniaki.)
Na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, gdy zmięknie dodać pieczarki i całość smażyć do odparowania wody.
Doprawić solą oraz pieprzem, dodać mascarpone i jeszcze chwilę trzymać na ogniu, aż ser się rozpuści.
Przestudzone ziemniaki wydrążyć i środek rozgnieść za pomocą tłuczka, wymieszać z przygotowanymi pieczarkami z mascarpone.
Gotowe nadzienie przełożyć do łódeczek z ziemniaków. Posypać mozzarellą wymieszaną z serem długodojrzewającym i zapiekać ok. 15 minut w temperaturze 200 stopni bez przykrycia. Smacznego!