Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane ziemniaki pieczarkami i mascarpone
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1565
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 118
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18381
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 591
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1027
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1565
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 118
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18381
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 591
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1027
Składniki
Ziemniaki wyszorować, przekroić na pół i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. (warto wybrać podobnej wielkości ziemniaki.)
Na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, gdy zmięknie dodać pieczarki i całość smażyć do odparowania wody.
Doprawić solą oraz pieprzem, dodać mascarpone i jeszcze chwilę trzymać na ogniu, aż ser się rozpuści.
Przestudzone ziemniaki wydrążyć i środek rozgnieść za pomocą tłuczka, wymieszać z przygotowanymi pieczarkami z mascarpone.
Gotowe nadzienie przełożyć do łódeczek z ziemniaków. Posypać mozzarellą wymieszaną z serem długodojrzewającym i zapiekać ok. 15 minut w temperaturze 200 stopni bez przykrycia. Smacznego!