Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane ziemniaki pieczarkami i mascarpone
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2507
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1062
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1380
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2507
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1062
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1380
Składniki
Ziemniaki wyszorować, przekroić na pół i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. (warto wybrać podobnej wielkości ziemniaki.)
Na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, gdy zmięknie dodać pieczarki i całość smażyć do odparowania wody.
Doprawić solą oraz pieprzem, dodać mascarpone i jeszcze chwilę trzymać na ogniu, aż ser się rozpuści.
Przestudzone ziemniaki wydrążyć i środek rozgnieść za pomocą tłuczka, wymieszać z przygotowanymi pieczarkami z mascarpone.
Gotowe nadzienie przełożyć do łódeczek z ziemniaków. Posypać mozzarellą wymieszaną z serem długodojrzewającym i zapiekać ok. 15 minut w temperaturze 200 stopni bez przykrycia. Smacznego!