Do góry

Dania główne Przepis na:

Faszerowany filet z kurczaka

Faszerowany filet z kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 40

Dodano:

Odsłon: 548

Delikatne i smaczne roladki z kurczaka faszerowane pieczarkami

Składniki

  • 2 filety z kurczaka
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • szczypta soli
  • 8 – 10 pieczarek
  • 1 średnia cebula
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka papryki
  • 3 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • olej
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka keczupu
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Faszerowany filet z kurczaka

Przygotowanie

  1. Przygotowanie farszu.
    Pieczarki i cebulę drobno kroimy. Wsypujemy na rozgrzaną patelnię z olejem. Dodajemy wszystkie składniki i smażymy często mieszając.
    Teraz robimy marynatę. Do miski dajemy łyżkę oleju, łyżkę majonezu, łyżkę keczupu i mieszamy do jednolitej konsystencji.

    Kolej na mięso. Umyte filety kroimy na plastry wzdłuż po skosie. Następnie przykrywamy folią i rozbijamy. Każdy plaster smarujemy marynatą, następnie kładziemy farsz z pieczarek i zwijamy. Teraz obtaczamy w jajku oraz w bułce tartej i smażymy po około 3 minut z każdej strony.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń