Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i smaczne roladki z kurczaka faszerowane pieczarkami
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 153
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37471
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 153
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37471
Składniki
Przygotowanie farszu. Pieczarki i cebulę drobno kroimy. Wsypujemy na rozgrzaną patelnię z olejem. Dodajemy wszystkie składniki i smażymy często mieszając. Teraz robimy marynatę. Do miski dajemy łyżkę oleju, łyżkę majonezu, łyżkę keczupu i mieszamy do jednolitej konsystencji. Kolej na mięso. Umyte filety kroimy na plastry wzdłuż po skosie. Następnie przykrywamy folią i rozbijamy. Każdy plaster smarujemy marynatą, następnie kładziemy farsz z pieczarek i zwijamy. Teraz obtaczamy w jajku oraz w bułce tartej i smażymy po około 3 minut z każdej strony.