Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasuje na rodzinne spotkanie.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 53
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 111
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10339
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 111
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1004
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 53
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 111
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10339
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 111
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1004
Składniki
Składniki na miksturę dokładnie wymieszać. Indyka natrzeć miksturą. Czerwoną słodką papryką natrzeć po wierzchu. Pozostawić w lodówce na noc. Roztopić masło na patelni i dodać boczek pokrojony w kosteczkę, posiekaną cebulę i smażyć ok 5 min. Przełożyć do naczynia i dodać pozostałe składniki nadzienia. Wszystko dokładnie wymieszać. Indyka wypełnić nadzieniem, zaszyć lub spiąć wykałaczkami. Przełożyć do gęsiarki i piec ok 3 - 3,5 godziny w temperaturze 180 stopni. W czasie pieczenia polewać indyka powstałym sosem. Smacznego.