Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasuje na rodzinne spotkanie.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31284
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14425
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1382
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31284
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14425
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1382
Składniki
Składniki na miksturę dokładnie wymieszać. Indyka natrzeć miksturą. Czerwoną słodką papryką natrzeć po wierzchu. Pozostawić w lodówce na noc. Roztopić masło na patelni i dodać boczek pokrojony w kosteczkę, posiekaną cebulę i smażyć ok 5 min. Przełożyć do naczynia i dodać pozostałe składniki nadzienia. Wszystko dokładnie wymieszać. Indyka wypełnić nadzieniem, zaszyć lub spiąć wykałaczkami. Przełożyć do gęsiarki i piec ok 3 - 3,5 godziny w temperaturze 180 stopni. W czasie pieczenia polewać indyka powstałym sosem. Smacznego.