Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasuje na rodzinne spotkanie.
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 70
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 785
Dziś do pracy.
Odsłon: 300
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1759
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 70
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 785
Dziś do pracy.
Odsłon: 300
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1759
Składniki
Składniki na miksturę dokładnie wymieszać. Indyka natrzeć miksturą. Czerwoną słodką papryką natrzeć po wierzchu. Pozostawić w lodówce na noc. Roztopić masło na patelni i dodać boczek pokrojony w kosteczkę, posiekaną cebulę i smażyć ok 5 min. Przełożyć do naczynia i dodać pozostałe składniki nadzienia. Wszystko dokładnie wymieszać. Indyka wypełnić nadzieniem, zaszyć lub spiąć wykałaczkami. Przełożyć do gęsiarki i piec ok 3 - 3,5 godziny w temperaturze 180 stopni. W czasie pieczenia polewać indyka powstałym sosem. Smacznego.