Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasuje na rodzinne spotkanie.
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7521
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2547
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 70885
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7521
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2547
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 70885
Składniki
Składniki na miksturę dokładnie wymieszać. Indyka natrzeć miksturą. Czerwoną słodką papryką natrzeć po wierzchu. Pozostawić w lodówce na noc. Roztopić masło na patelni i dodać boczek pokrojony w kosteczkę, posiekaną cebulę i smażyć ok 5 min. Przełożyć do naczynia i dodać pozostałe składniki nadzienia. Wszystko dokładnie wymieszać. Indyka wypełnić nadzieniem, zaszyć lub spiąć wykałaczkami. Przełożyć do gęsiarki i piec ok 3 - 3,5 godziny w temperaturze 180 stopni. W czasie pieczenia polewać indyka powstałym sosem. Smacznego.