Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasuje na rodzinne spotkanie.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2355
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1477
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 545
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3639
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1366
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2355
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1477
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 545
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3639
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1366
Składniki
Składniki na miksturę dokładnie wymieszać. Indyka natrzeć miksturą. Czerwoną słodką papryką natrzeć po wierzchu. Pozostawić w lodówce na noc. Roztopić masło na patelni i dodać boczek pokrojony w kosteczkę, posiekaną cebulę i smażyć ok 5 min. Przełożyć do naczynia i dodać pozostałe składniki nadzienia. Wszystko dokładnie wymieszać. Indyka wypełnić nadzieniem, zaszyć lub spiąć wykałaczkami. Przełożyć do gęsiarki i piec ok 3 - 3,5 godziny w temperaturze 180 stopni. W czasie pieczenia polewać indyka powstałym sosem. Smacznego.