Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny, nadziewany kabaczek w pomidorowym sosie. U mnie w wersji wegetariańskiej ale oczywiście można do nadzienia użyć mielonego mięsa. Bardzo polecam.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27368
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27368
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Składniki
Kabaczka obrać ze skórki, pokroić w krążki, usunąć pestki.
Cebulę, pieczarki i paprykę pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzaną oliwę, dodać startą na tarce o dużych oczkach marchewkę. Doprawić solą i pieprzem, wsypać wędzoną paprykę. Dusić do miękkości warzyw. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy. Lekko ostudzić, wymieszać z tartą bułką (1-2 łyżki, w zależności od konsystencji farszu).
Przygotować sos pomidorowy: pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek dusić na oliwie do miękkości, dodać przyprawy oraz obrane ze skórki i pokrojone na kawałki pomidory. Gotować około 15 minut.
Sos wylać na dno naczynia żaroodpornego. Przygotowane krążki kabaczka nadziewać farszem, wyłożyć na sos. Przykryć folią aluminiową, piec przez 40-50 minut w temperaturze 180 stopni.