Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny, nadziewany kabaczek w pomidorowym sosie. U mnie w wersji wegetariańskiej ale oczywiście można do nadzienia użyć mielonego mięsa. Bardzo polecam.
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 161
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3030
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4010
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 806
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 161
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3030
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4010
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 806
Składniki
Kabaczka obrać ze skórki, pokroić w krążki, usunąć pestki.
Cebulę, pieczarki i paprykę pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzaną oliwę, dodać startą na tarce o dużych oczkach marchewkę. Doprawić solą i pieprzem, wsypać wędzoną paprykę. Dusić do miękkości warzyw. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy. Lekko ostudzić, wymieszać z tartą bułką (1-2 łyżki, w zależności od konsystencji farszu).
Przygotować sos pomidorowy: pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek dusić na oliwie do miękkości, dodać przyprawy oraz obrane ze skórki i pokrojone na kawałki pomidory. Gotować około 15 minut.
Sos wylać na dno naczynia żaroodpornego. Przygotowane krążki kabaczka nadziewać farszem, wyłożyć na sos. Przykryć folią aluminiową, piec przez 40-50 minut w temperaturze 180 stopni.