Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny, nadziewany kabaczek w pomidorowym sosie. U mnie w wersji wegetariańskiej ale oczywiście można do nadzienia użyć mielonego mięsa. Bardzo polecam.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5720
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 111
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 124
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 652
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5720
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 111
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 124
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 652
Składniki
Kabaczka obrać ze skórki, pokroić w krążki, usunąć pestki.
Cebulę, pieczarki i paprykę pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzaną oliwę, dodać startą na tarce o dużych oczkach marchewkę. Doprawić solą i pieprzem, wsypać wędzoną paprykę. Dusić do miękkości warzyw. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy. Lekko ostudzić, wymieszać z tartą bułką (1-2 łyżki, w zależności od konsystencji farszu).
Przygotować sos pomidorowy: pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek dusić na oliwie do miękkości, dodać przyprawy oraz obrane ze skórki i pokrojone na kawałki pomidory. Gotować około 15 minut.
Sos wylać na dno naczynia żaroodpornego. Przygotowane krążki kabaczka nadziewać farszem, wyłożyć na sos. Przykryć folią aluminiową, piec przez 40-50 minut w temperaturze 180 stopni.