Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Faszerowany kalafior"
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 125
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 113
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 125
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 113
Składniki
Przepis Marty Matusiewicz z Bielska Białej</strong>
Kalafior gotuj 5 min w osolonej wodzie. Odcedź. Pokrojoną cebulę oraz startą włoszczyznę podsmaż na oleju. Kiedy ostygnie, wymieszaj z mięsem. Wbij jajko, przypraw. Farsz wciśnij między różyczki kalafiora.
Ułóż warzywo w naczyniu żaroodpornym, podlej bulionem, posyp papryką. Zapiekaj 50 min w temp. 160°C. Podaj polany sosem, np. jogurtowo-czosnkowym z ziemniakami.Źródło: Takie jest życie